Ucraina a suspendat pregătirea acordului cu Uniunea Europeană

Data publicării:
ucraina parlament nare

Acest text stipulează „suspendarea procesului de pregătire a acordului de asociere între Ucraina şi UE„ pentru „a asigura securitatea naţională, relansarea relaţiilor economice cu Rusia şi pregătirea pieţei interne pentru relaţii de la egal la egal cu Uniunea Europeană”, potrivit Mediafax.

Ucraina propune, de asemenea, Moscovei şi Uniunii Europene crearea unei comisii tripartite privind comerţul şi „relansarea unui dialog activ cu Rusia şi ceilalţi membri ai Uniunii vamale”, iniţiate de Moscova, care invită Ucraina să adere de mai multe luni.

În cursul dimineții, parlamentul de la Kiev a respins transferul în străinătate al fostului premier Iulia Timoşenko. Toate proiectele de lege care permiteau acest lucru au primit vot negativ, aşa că fostul premier nu mai poate pleca în Germania, pentru a primi îngrijiri medicale.

Două sute de parlamentari au votat pentru transferul Iuliei Timoşenko, un număr insuficient, în contextul în care era nevoie de 226 de voturi. Opoziţia de la Kiev a acuzat guvernul şi preşedintele de acest eşec.

Rezultatul era aşteptat cu interes la Bruxelles, pentru că Uniunea Europeană a condiţionat semnarea acordului de asociere cu Ucraina de scoaterea din închisoare a Iuliei Timoşenko.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri