Ucraina dezminte acuzaţiile lui Vladimir Putin conform cărora ar plănui uciderea unui jurnalist rus

Data publicării:
Placa cu denumirea SBU la intrarea în instituție
Ucraina dezminte acuzaţiile lui Vladimir Putin conform cărora ar plănui uciderea unui jurnalist rus. Foto: Profimedia

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a dezminţit luni că ar plănui uciderea jurnalistului rus Vladimir Soloviov, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în aceeaşi zi că principala agenţie de spionaj a Rusiei a dejucat un „complot occidental” menit să-l lichideze pe jurnalistul rus, informează Reuters.

„SBU nu plănuieşte să-l asasineze pe Soloviov”, a anunţat SBU într-un comunicat publicat pe mesageria Telegram.

Vladimir Putin a anunţat luni că principala agenţie de spionaj a Rusiei, Serviciul Federal de Securitate (FSB), a dejucat „un complot occidental pentru uciderea unui proeminent jurnalist rus”. „În această dimineaţă, FSB a oprit activităţile unui grup terorist ce plănuia să atace şi să ucidă un renumit jurnalist al televiziunii ruse”, a declarat Putin. „Au trecut acum la teroare - la pregătirea uciderii jurnaliştilor noştri”, a adăugat el, fără a furniza dovezi în sprijinul acuzaţiilor sale, mai notează sursa citată de Agerpres.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, media independente sunt sufocate de autorităţi, modul de relatare a conflictului fiind dictat de Kremlin, pentru care acesta nu este un război, ci o „operaţiune militară specială”. Emisiunile televizate reiau din abundenţă liniile de comunicare ale Kremlinului, în special cele animate de prezentatorii Vladimir Soloviov şi Dmitri Kiseliov, ambii figurând pe lista cu sancţiuni a Uniunii Europene.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri