Un ambasador și-a catalogat propriile cuvinte „fake news”, apoi a mințit că a spus „fake news”

Data actualizării: Data publicării:
ambasador sua in olanda

Noul ambasador american în Olanda a creat un moment cel puțin bizar. Pete Hoekstra și-a catalogat propriile afirmații ca fiind „fake news”, apoi, confruntat cu imaginile, el a negat că a rostit cuvintele „fake news”, relatează The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pete Hoekstra a fost numit ambasadorul SUA în Olanda luna aceasta. El a fost intervievat de un jurnalist de la televiziunea publică despre afirmațiile sale privind zonele de evitat în Olanda, din cauza ISIS.

Jurnalist: „Ați menționat într-o dezbatere că sunt zone de evitate în Olanda și că mașini și politicieni sunt incendiați în Olanda”.

Pete Hoekstra: „Nu am spus asta. E o afirmație incorectă. Noi am numi asta fake news”.

Apoi, jurnalistul îi arată înregistrarea când acesta declară: „Mișcarea islamistă a ajuns la un alt nivel, seamănă haos în Europa. Haos în Olanda, unde mașinile sunt arse, sunt politicieni care sunt incendiați... și sunt zone de evitat în Olanda”.

Întrebat dacă mai spune că este vorbe despre „fake news”, ambasadorul a negat că a folosit cuvintele acestea.

Nu am numit asta fake news. Nu am folosit cuvintele acelea acum. Nu cred asta”, a spus Hoekstra.

Potrivit sursei citate, el s-a născut în orașul olandez Groningen și a fost congresman republican între 1993 și 2011.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri