Un asistent din România, premiat în Marea Britanie pentru modul în care a avut grijă de un pacient

Data publicării:
alexandru-andrei-asistent-marea-britanie
Alexandru Andrei (centru) lucrează ca asistent în Marea Britanie. Foto: nth.nhs.uk

Alexandru Andrei este asistent la Spitalul Universitar North Tees, în Marea Britanie, iar modul în care s-a ocupat de un pacient din România i-a impresionat pe cei din Sistemul Național de Sănătate (NHS).

Într-un articol de pe site-ul NHS, Alexandru Andrei din România este descris ca lucrând „în sus și-n jos pentru a ajuta un pacient din țara natală”.

El este asistent la Spitalul Universitar North Tees, iar atunci când acolo a ajuns un bărbat bolnav împreună cu soția lui, tânărul a avut grijă nu numai să primească tratamentul de care bărbatul avea nevoie, dar i-a ajutat și în afara spitalului.

Potrivit articolului, Alexandru Andrei le-a tradus și explicat tot ce presupunea tratamentul și „s-a preocupat cu sinceritate de starea pacientului de la internare până la externare”.

„După o delungă internare paliativă, Alex a venit la spital în ziua lui liberă, l-a preluat pe pacient împeună cu soția lui și i-a ajutat să-și pregătească drumul cu mașina înapoi în România”, mai spun cei de la NHS.

Potrivit sursei citate, cu ajutorul lui Alexandru Andrei, bărbatului i-a fost mult mai ușor să ia decizii cu privire la tratamentul său, iar pentru acest lucru a fost premiat cu „Steaua lunii”.

Jane Corbey, superiorul său, care de altfel l-a și nominalizat pentru acest premiu a spus că „Alex a demonstrat un nivel de empatie și compasiune fără preț. Fără vreun interes a vrut să facă orice pentru a-l ajuta pe pacient și pe soția lui”.

„Cu o lungă călătoria în față cu mașina, Alex s-a asigurat de trecerea lor fără probleme prin vămile din Europa (...) Niciun deranj nu e prea mare pentru Alex pentru a-i ajuta pe alții, iar acest lucru arată cât este de dedicat la locul de muncă și în timpul său liber. Intervențiile lui i-au copleșit pe ceilalți colegi și sperăm ca aceștia să-i urmeze exemplul”, a mai spus Jane Corbey.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri