Un român a fost condamnat la închisoare în Anglia pentru că și-a lăsat însărcinată soția

Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24

Un bărbat român, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la șase ani de închisoare în Marea Britanie pentru că a întreținut relații sexuale cu soția sa – în vârstă de 12 ani.

Bărbatul de etnie romă s-a căsătorit anul trecut cu fata, în vârstă de 11 ani pe vremea aceea, în România, înainte ca cei doi să se mute în Marea Britanie, relatează Essexlive.news.

Tânărul a recunoscut în fața instanței că este vinovat de viol al unei fete cu vârsta mai mică de 13 ani.

Fata, despre care se crede că s-a întors în România, de când bărbatul a fost reținut, este însărcinată și va naște în curând.

Procurorul Jamie Sawyer a declarat în instanță că vârsta minimă pentru căsătorie este de cel puțin 16 ani, atât în România, cât și în Marea Britanie.

S-au cunoscut în România și potrivit victimei, nimeni nu s-a plâns de diferența de vârstă dintre cei doi”, afirmă Sawyer.

Ea s-a întors în România și inculpatul spune că vrea să repare relația atunci când va putea”, adaugă procurorul.

Totul a ieșit la iveală în aprilie, 2017, când cei doi au fost opriți de poliție la o spălătorie de mașini în Epping, pentru un control de rutină.

Polițiștii britanici au aflat atunci că cei doi locuiesc împreună și împart aceeași cameră. Bărbatul a fost reținut atunci de autorități.

Avocata tânărului a catalogat acest caz ca fiind unul „excepțional” și „foarte neobișnuit” și a invocat fundalul cultural al inculpatului și că, între cei doi, a fost un consimțământ în cadrul căsătoriei.

Persoanele de etnie romă încă sunt marginalizate – autorităților nu le pasă și nu fac îndeaujuns de multe demersuri în această direcție”, a afirmat apărătoarea bărbatului.

Alt argument al avocatei a fost faptul că este o practică des întâlnită între persoanele de etnie romă.

În afară de pedeapsa cu închisoare, numele inculpatului va sta 10 ani în registrul infractorilor sexuali din Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri