Ungaria vrea să ridice garduri împotriva imigranților la toate frontierele sale

Data publicării:
frontieraung

Scandalul a pornit de la decizia Budapestei de a ridica garduri la graniţa cu Serbia împotriva imigranţilor, pe motiv că din această ţară intră cei mai mulţi refugiaţi în Ungaria.

„Construirea unor garduri temporare la graniţa dintre Ungaria şi Serbia nu e o problemă bilaterală. Nu are legătură cu Serbia. Cooperarea şi relaţiile dintre Ungaria şi Serbia nu au fost mai bune, mai echilibrate şi mai eficiente decât sunt în prezent”, a declarat Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe.

Guvernul de la Budapesta şi-a exprimat intenţia de a ridica garduri împotriva imigranţilor la toate frontierele, nu doar la cea cu Serbia.

Pe fiecare sector al graniţei, şi ce spun are legătură cu ce se va întâmpla în viitor, unde nu există alte măsuri de prevenire a intrării frauduloase în ţară, vom ridica garduri temporare la graniţă”, a mai spus Peter Szijjarto.

Gardul înalt de patru metri se va întinde pe 175 de kilometri şi aminteşte de Zidul Berlinului, spun analiştii politici. Naţiunile Unite spun chiar că această barieră va fi un obstacol în faţa oamenilor care au fugit din zone de război precum Siria, Afganistan şi Irak şi care au nevoie disperată de ajutor şi adăpost.

Peste 53.000 de oameni au solicitat azil în Ungaria anul acesta, de la 43.000 de oameni tot anul trecut şi puţin peste 2.100 în 2012.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri