Vehiculele poluante, taxate suplimentar la Londra. Primar: Avem o criză de sănătate publică

Data publicării:
londra

La Londra, a intrat în vigoare o nouă taxă de poluare pentru vehiculele care vor să circule în centrul oraşului.

Pentru autoturismele pe benzină fabricate înainte de 2006 şi cele diesel de dinainte de 2015, proprietarii vor trebui să plătească aproape 13 lire. Iar camioanele şi autobuzele vor fi taxate cu 116 lire.

Pentru neplată, şoferii vor fi amendaţi cu 160 de lire pentru autoturisme şi până la 1.000 de lire pentru mașinile mari.

Banii se adaugă unei alte taxe, pe care toate maşinile care circulă în centrul capitalei britanice la orele de vârf din timpul săptămânii trebuie să o plătească.

Din 2021, taxa va intra în vigoare în toată Londra. A fost instituită din cauza poluării.

Sadiq Khan, primarul Londrei: Sunt copii în Londra care au plămânii subdezvoltaţi, din cauza calităţii slabe a aerului. În fiecare zi, patru londonezi, printre care şi copii, sunt spitalizaţi din cauza slabei calităţi a aerului. Adulţii au probleme de sănătate de la astm până la boli de inimă, demenţă şi cancer, având drept cauză directă calitatea aerului. Ei costă economia Londrei 3,7 miliarde de lire pe an, economia naţională - 20 de miliarde de lire pe an, deci avem o criză de sănătate publică. Iar cei mai săraci locuitori ai oraşului, cei care au cele mai puţine maşini, respiră cel mai prost aer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri