Vicepremierul italian Matteo Salvini, discurs radical diferit la adresa românilor

Data actualizării: Data publicării:
matteo salvini

După ce în cariera sa de politician a avut mai multe declarații controversate la adresa străinilor și în câteva rânduri chiar a românilor din Italia, acum, cu ocazia preluării Consiliului European, vicepremierul Matteo Salvini pare că a schimbat abordarea, relatează corespondentul Digi24 Sergiu Balaban.

Salvini a spus în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României la Roma că românii sunt o comunitate bine integrată si le sugerează să nu uite de rădăcinile poporului român. A precizat și că are o altă viziune asupra Europei, pe care ar vrea să o schimbe. Speră că tara noastra îi va da o mână de ajutor de la cârma Consiliului în acest scop.

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei:

„Când merg în anumite contexte oficiale citesc un discurs pe care mi-l pregătesc, dar când merg în casa prietenilor mei pot oricând să exprim în două minute care este voința mea de a întări și confirma prietenia între popoare, țări și Guverne. Este cea mai numeroasă comunitate din Italia, cea mai bine integrată. Sunteți un milion și două sute de mii, deja sunteți frații și surorile noastre, cetățeni italieni. Am fost în România să întâlnesc, să ascult și să primesc cerințele celor peste 20 de mii de firme italiene care s-au mutat acolo.

Suntem într-un moment istoric de încetinire a economiei la nivel international și trebuie să mergem înainte, nu înapoi. Și să ne sprijinim cu țările prietene. Îmi aduc aminte bine de vizita la București și îmi aduc aminte de întâlnirea cu președintele Camerei Deputaților, cu ministrul de Interne. În opt luni i-am întâlnit cam pe toți colegii (nr. ministerele de interne UE).

Este clar că președinția se ocupă mai ales de date economice, de mediere, de tratate comerciale, antiterorism, dar este ceva greșit și trebuie să încercăm să reparăm. Înseamnă mai mult decât datele economice. În hârtiile fondatoare ale Uniunii s-au prefăcut - că nu suntem ceea ce suntem, negând de exemplu rădăcinile iudaice-creștine, care sunt la baza acestei culturi și civilizații.

Îmi doresc ca președinția română să ușureze această întoarcere la origini și să privească viitorul pentru că este fundamentală economia, bunăstarea socială, dar și prezentarea noastră în cealaltă parte de lume amintind cine suntem și de unde venim.", a declarat vicepremierul Italiei.

Matteo Salvini a fost oaspetele surpriză al evenimentului de miercuri seară de la sediul Ambasadei României din Roma. Cu ocazia preluării Consiliului European, diplomații români din Peninsulă au organizat un eveniment cu scopul de a informa comunitatea românească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri