VIDEO Angela Merkel încurcă numele ultimilor preşedinţi Francois ai Franţei: Mitterrand cu Hollande

Data publicării:
merkel-1

„Temele pe care le-am abordat au fost evocate deja de Francois Mitterrand. Este vorba despre stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă. De asemenea, şomajul în rândul tinerilor este un punct important”, a spus cancelarul german. Şi-a dat seama imediat că a făcut o gafă, a zâmbit şi a încercat să îşi ceară scuze: „Francois Hollande, Francois Mitterrand, Francois Hollande...

Pentru o parte a presei europene, momentul a fost speculat drept o dovadă incontestabilă a tensiunilor existente între Berlin şi Paris. Numeroşi socialişti francezi susţin că măsurile de austeritate impuse de Angela Merkel la nivel comunitar au dus în fapt la agravarea crizei în Europa şi în Franţa. Comisia Europeană este însă de partea Berlinului şi cere guvernului de la Paris reforme radicale pentru a ieşi din recesiune.

Franţa, a doua mare economie din Uniunea Europeană după Germania, are o rată a îndatorării publice prea mare. Numărul şomerilor a ajuns la 12%, nivel record în ultimii 14 ani. Bruxellesul i-a cerut guvernului de la Paris să facă ordine în finanţe, inclusiv prin reformarea sistemului de pensii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri