VIDEO. Premierul Olandei i-a sfătuit pe oameni să nu mai dea mâna cu ceilalți, după care fix asta a făcut

Data actualizării: Data publicării:
Mark-Rutte-Jaap-van-Dissel
Foto: captură YouTube/Opmerkelijke TV fragmenten

Premierul olandez Mark Rutte a trecut printr-un moment stânjenitor, dar și amuzant în același timp. Aflat într-o conferință de presă, el i-a sfătuit pe oameni să nu-și mai strângă mâna în semn de salut, după care... a gafat.

Premierul Olandei a susținut luni o conferință de presă alături de Jaap van Dissel, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor Infecţioase din această țară, în care a vorbit printre altele și despre formele de salut care trebuie evitate pentru a preveni răspândirea virusului, relatează BBC.

„Faceți ce vreți, trimiteți sărutări cu mâna, salutați cu piciorul sau cu coatele. Dar nu ne mai strângem mâinile de acum. Vă rog să acordați atenție măsurilor de igienă, pe care le putem lua cu toții: spălatul pe mâini mai des decât de obicei. Strănutați în pliul cotului sau folosiți șervețele”, a spus Rutte.

La finalul conferinței însă, el i-a strâns mâna medicului în semn de mulțumire, după care a realizat ce a făcut și a izbucnit în râs.

„Scuze, scuze! Nu, nu mai este permis”, a spus el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În Țările de Jos s-au înregistrat până acum peste 300 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar patru persoane au murit. La nivel mondial sunt infectate peste 113.000 de persoane, dintre care peste 4.000 au murit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri