VIDEO Ucraina încarcă în trenuri camioanele blocate la graniţă de protestul transportatorilor polonezi

Data publicării:
Ucraina încarcă în trenuri camioanele blocate la graniţa cu Polonia.
Ucraina încarcă în trenuri camioanele blocate la graniţa cu Polonia. Foto: captură X

Ucraina încearcă să ocolească blocada creată de protestul transportatorilor rutieri polonezi la punctele de frontieră prin încărcarea şi deplasarea camioanelor pe platforme feroviare, a spus joi un oficial din cadrul căilor ferate ucrainene.

FB: 3.000 de camioane sunt oprite la frontieră din cauza protestului camionagiilor polonezi.

„Avem acum în aşteptare un tren încărcat la punctul de frontieră Hrubeşuv. Am încărcat deja 23 de vagoane cu camioane, a anunţat acest oficial, Valeri Ceacov, director adjunct în departamentul comercial al căilor ferate ucrainene, adăugând că autorităţile ucrainene şi poloneze lucrează în prezent la rezolvarea chestiunilor tehnice legate de aplicarea acestei soluţii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit autorităţilor de la Kiev, circa 3.000 de camioane sunt oprite de partea poloneză a frontierei din cauza protestului camionagiilor polonezi. Aceştia au început pe 6 noiembrie să blocheze trei puncte de frontieră între Polonia şi Ucraina, cerând în special restabilirea permiselor de intrare pentru transportatorii ucraineni, care au fost eliminate odată cu facilităţile economice acordate Ucrainei de către UE pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, cum a fost şi eliminarea restricţiilor la importul de cereale şi alte mărfuri. Între timp a fost blocat în acest protest şi un al patrulea punct de frontieră între Polonia şi Ucraina.

Respectivele permise erau acordate pentru transporturile ce necesitau intrarea în ţările UE vecine Ucrainei sau tranzitarea acelor ţări, dar nu acordau dreptul de a efectua acolo transporturi în interior. Or, odată cu eliminarea permiselor, transportatorii ucraineni pot efectua liber astfel de operaţiuni, transportatorii polonezi reclamând că astfel le sunt afectate afacerile. Ei cer reintroducerea permiselor, solicitare respinsă de Ucraina şi de Comisia Europeană. Blocarea punctelor de frontieră a condus în Ucraina la creşterea preţurilor combustibilului şi unor produse alimentare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri