Vine Halloweenul. Cele mai înfricoșătoare 13 destinații europene de city-break

Data publicării:
dealul crucilor lituania
FOTO: SHutterstock

Halloween-ul este o sărbătoare care devine din ce în ce mai populară în România, iar petrecerea din noaptea de 31 octombrie va fi cu siguranță una extraordinară dacă va fi savurată alături de familie sau prieteni la una dintre petrecerile tematice organizate în cluburile din țară. Însă, pentru cei care își doresc să facă ceva memorabil, ce altă ocazie ar fi mai potrivită pentru a trăi din plin celebra sărbătoare păgână decât printr-o scurtă excursie într-un loc încărcat de mister? Iată 13 dintre cele mai potrivite destinații din Europa, asociate de multe ori cu supranaturalul, ideale pentru noaptea în care se spune că tărâmul fantastic se împletește cu lumea celor vii.

Osuarul de la Sedlec, Cehia
FOTO: Shutterstock

Osuarul de la Sedlec, Cehia 
La circa 80 kilometri de Praga se află un loc desprins parcă dintr-un tărâm — osuarul de la Sedlec. Acesta este decorat cu oasele a circa 50.000 de persoane și trebuie neapărat vizitat de Halloween, amintește all-that-is-interesting.com. Praga este și ea o destinație ofertantă din punct de vedere turistic tot timpul anului, însă de Halloween iese la iveală atmosfera magică, tainică și evocativă. Orașul gotic, cu o arhitectură uimitoare, cu străduțe și clădiri cu aer medieval și cotloane misterioase poate oferi senzații extreme de Halloween, în special dacă sunt vizitate vechiul cimitir evreiesc, Muzeul Instrumentelor de Tortură Medievală, Muzeul Fantomelor și Legendelor, podul Charles cu statuile sale înfricoșătoare și centrul vechi, potrivit travelaway.me, notează Agerpres.

Catacombele din Paris, Franța 
Orașul Iubirii capătă o nouă însemnătate de Halloween fiind locul perfect pentru o vizită în inima misterului și a atmosferei lugubre: Catacombele. Aflate în măruntaiele metropolei, aici se află și osuarul (l'Ossuaire Municipal), un adevărat cimitir subteran în care sunt adăpostite rămășițele a șase milioane de oameni. 

Turul durează 45 de minute și acoperă circa 2 kilometri de tuneluri, o experiență perfectă de Halloween, după cum recomandă independent.ie.

Castelul Orava, Slovacia
FOTO: shutterstock

Castelul Orava, Slovacia 
Rivalul celebrului Castel Bran din țara noastră, care ocupă locul 1 în majoritatea topurilor cu recomandări pentru petrecerea Halloweenului dedicate străinilor, este Castelul Orava din Slovacia. Și asta pentru că aici au fost turnate multe scene din celebrul film clasic din 1922 ''Nosferatu'' de Friedrich Wilhelm Murnau.

Așadar, o garanție de necontestat a faptului că această alegere este una dintre cele mai înspăimântătoare din Europa, potrivit  europeanbestdestinations.com.

Buncar hitler
FOTO: Shutterstock

Buncărul lui Hitler din Berlin, Germania 
Berlinul este o capitală fascinantă la suprafață, dar plină de mistere în adâncuri. Printre acestea se numără și rețeaua de buncăre construite de Hitler, un mini-oraș subteran care putea adăposti zeci de mii de persoane în timpul bombardamentelor și care astăzi poate fi vizitat de turiștii atrași de locuri cu lilieci și pânze păianjen și, poate, chiar și cu fantome, după cum arată independent.ie.

Veneția, Italia 
O destinație preferată în special în timpul celebrului carnaval anual, în care abundă romantismul și intrigile amoroase, Veneția are totuși multe de oferit și de Halloween. Clădirile sale vechi, atmosfera stranie de pe canale după lăsarea întunericului, abundența umbrelor proiectate pe apă în lumina lunii și arhitectura uimitoare sunt perfecte pentru această ocazie. În plus, măștile și balurile costumate sunt ''specialitatea casei''.

Nu degeaba ineditul oraș italian este considerat unul dintre cele mai înspăimântătoare din Europa de Halloween, potrivit europeanbestdestinations.com.

barcelona spania strada ingusta
FOTO: Shutterstock

Barcelona, Spania 
Exuberanță, petreceri îndrăznețe, multiculturalitate, tradiții, festivaluri exterioare, târguri, măști, dovleci sculptați și mai ales o arhitectură gotică. Iată ingredientele cu care Barcelona atrage numeroși turiști de Halloween. În plus, la 1 noiembrie, capitala catalană celebrează Festivalul castanelor — La Castanyada și sărbătoarea mexicană Ziua Morților (Dia de los Muertos), subliniază travelaway.me. Aici se află și catedrala Santa Eulalia (Catedral de la Santa Creu i Santa Eulŕlia) unde au fost omorâți zeci de copii și de refugiați, în timpul unui bombardament. Potrivit legendei, plânsetele lor încă se mai aud în acest loc, arată autoeurope.com.

dealul crucilor lituania
FOTO: SHutterstock

Dealul Crucilor din Siauliai, Lituania 
Un deal din Lituania, pe care se află cel puțin 100.000 de cruci (după unele estimări chiar 500.000), reprezintă una dintre cele mai ciudate atracții din Europa, perfectă pentru Halloween. Însă doar ca imagine și mai puțin ca încărcătură negativă, deoarece locul reprezintă un simbol al supraviețuirii catolicilor din această țară amenințați de Biserica ortodoxă rusă, în secolul XIX, și de comunism, în secolul XX și care fac pelerinaje aici începând din 1830, potrivit all-that-is-interesting.com. În 1993, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut aici o vizită și a declarat Dealul Crucilor loc al păcii, iubirii și sacrificiului.

Londra, Marea Britanie 
Astăzi o capitală strălucitoare și atrăgătoare, Londra are un trecut ce abundă în istorie, intrigi și mistere, mărturie stând conacele vechi, temnițele obscure, bisericile cu alură fantomatică, cimitirele pline de povești și străduțele pe care încă mai răsună parcă roțile caleștilor și copitele cailor. Aici este și locul considerat unul dintre cele mai bântuite din lume, în care s-au petrecut numeroase crime, printre care și cele ale lui Jack Spintecătorul, iar organizatorii de evenimente știu foarte bine să profite de toate acestea la 31 octombrie, după cum subliniază looknwalk.info.

Cripta capucinilor din Roma, Italia 

Cripta capucinilor (La Cripta dei Cappuccini) din Roma, situată sub biserica Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, adăpostește scheletele a 4.000 de călugări, transformate în obiecte ornamentale, potrivit looknwalk.info.

Edinburgh scotia
FOTO: Shutterstock

Edinburgh, Scoția 
Poate nici un alt oraș medieval din lume nu este mai aproape, din punct de vedere tradițional, de Halloween decât Edinburgh. Străzile sale străvechi răsună încă de ecolul festivalului celtic Samhain, ce stă la baza sărbătorii păgâne, iar fantomele par să se ridice după fiecare colț. Atracțiile sunt pe toate gusturile, de la baruri care organizează petreceri tematice până la un castel, cripte și clădiri în care au fost raportate, de-a lungul istoriei, activități paranormale, după cum arată travelaway.me.

Dublin, Irlanda 
Ca și Edinburgh, Dublin are un farmec aparte de Halloween. De la miile de felinare din dovleci sculptați până la multitudinea de evenimente, metropola este scăldată în noaptea sărbătorii de parade, carnavale și obiceiuri străvechi, scrie travelaway.me. De asemenea, sunt proiectate filme horror, sunt organizate focuri de artificii, dar și tururi ghidate pentru amatorii de vânători de fantome, informează și looknwalk.info.

parcul monstrilor italia
FOTO: Shutterstock

Parcul Monștrilor, Bomarzo, Italia 
Parcul Monștrilor din Bomarzo, aflat la circa 110 kilometri de Roma, este o destinație celebră de Halloween. Acesta este un loc imens, extravagant, simbol al Italiei renascentiste, plin cu statui grotești răspândite prin tot parcul și care întruchipează diverși monștri, tocmai buni pentru o imaginație bogată. Așadar, un tărâm mitologic și fantastic perfect, recomandat de europeanbestdestinations.com.

Pluckley, Marea Britanie 
Cuibărit între dealurile din Kent, în sud-estul Angliei, Pluckley este un orășel vechi, cu aspect idilic, dar în care se spune că există 12 ''fantome oficiale'', după cum arată AFP. Se poate spune că aici este o adevărată Mecca pentru pasionații de legende și vânătorii de fantome.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a închis o celebră insulă turistică. Mulți își făceau vacanțele acolo, care e motivul FOTO
Digi FM
Courteney Cox face furori pe „Dancing in the Dark”, hitul lui Springsteen. Dansul ei a strâns peste 1,5...
Pro FM
Celine Dion, mereu cu gândul la copiii ei: "Dacă mor? Deja și-au pierdut tatăl". Și-a învățat gemenii cum să...
Film Now
Anne Hathaway nu mai consumă alcool de cinci ani. Ce a făcut-o pe actriță să ia această decizie: „Au nevoie...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Anunț important de la Casa de pensii. Care pensionari trebuie să depună acte până la final de iunie?
Digi FM
Cea mai mare dorință a lui Celine Dion: „Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!”. Artista luptă cu o...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Cât de tare îi seamănă tatălui său! Fiul de 20 de ani al lui Russell Crowe, pozat de unul singur în Australia...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...