Sari la conținut

Vlad Plahotniuc: „Moldova are un singur vector, cel european”

Intenția președintelui Igor Dodon de a anula Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu UE a fost criticată de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

plahotniuc

„Moldova are un singur vector extern – vectorul european. Iar acest adevăr trebuie spus cu fruntea sus în orice vizită peste hotare, fiindcă țara noastră nu are voie să dea semnale contradictorii de politică externă”, a scris Vlad Plahotniuc.

„Partidul Democrat din Moldova (PDM) este categoric împotriva poziției exprimate de președintele Igor Dodon privind anularea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Vom neutraliza politic orice încercare de a anula acest Acord”, se arată într-un comunicat al formațiunii lui Plahotniuc.

„În același timp, PDM consideră că relația bilaterală Moldova – Rusia este foarte importantă pentru țara noastră. Tocmai de aceea PDM dorește ca partenerii din Federația Rusă să fie informați în mod corect despre angajamentul european al țării noastre, despre legăturile pe care le avem și pe care dorim să le dezvoltăm cu Uniunea Europeană. Ținând cont de aceste lucruri, Republica Moldova trebuie să aibă toată deschiderea pentru a-și consolida relațiile cu Federația Rusă, pentru a crește volumul schimburilor comerciale, pentru a lărgi colaborarea în domeniile economic, social, cultural, științific, tehnologic și de securitate”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

„În ceea ce privește declarațiile făcute de președintele Moldovei la Moscova, PDM consideră că nimeni nu ar trebui să expună viziuni personale de politică externă în cadrul unor vizite oficiale în străinătate. Politica externă a Republicii Moldova se stabilește la Chișinău și se aplică în mod uniform peste hotare”, a mai spus liderul PDM.

Pe aceeași temă