Zelenski: Avem sisteme Patriot suplimentare. Mulţumesc personal Germaniei. Teritoriul nostru are nevoie de mult mai multe

Data publicării:
volodimir zelenski intregistreaza un mesaj
Preşedintele Volodimir Zelenski le-a vorbit compatrioţilor, miercuri seara, despre contraofensiva în curs şi despre cum ar putea fi ea îmbunătăţită. Foto: president.gov.ua

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a vorbit compatrioţilor, miercuri seara, despre contraofensiva în curs şi despre cum ar putea fi ea îmbunătăţită, spunându-le că sarcina tuturor în Ucraina este de a creşte potenţialul capacităţilor de pe front şi de a-i slăbi pe ocupanţi. El a anunţat în context că Germania livrează sisteme Patriot suplimentare, dar a arătat că întregul teritoriu are nevoie de mult mai multe mijloace de apărare aeriană şi a promis că depune eforturi diplomatice în acest sens.

Volodimir Zelenski a spus că întreaga zi de miercuri şi-a consacrat-o unor „întâlniri importante, lungi şi foarte detaliate” cu oficialii militari.

Întâlnirea cu Statul Major a avut un format special - un cerc restrâns, doar oameni-cheie, a precizat Zelenski. „Am trecut în revistă situaţia actuală de pe linia frontului şi principalele zone ale ofensivei noastre. Ce funcţionează bine. Ce trebuie consolidat. Ce plănuim pentru viitorul apropiat”, a menţionat liderul ucrainean.

„Separat, a existat, de asemenea, o comunicare specială între comandanţii noştri, şeful Biroului prezidenţial (Andrii Iermak - n.r.), experţii şi partenerii internaţionali cu privire la furnizarea de muniţie şi echipament pentru soldaţii noştri”, a detaliat Zelenski.

„Toată lumea din Ucraina are aceeaşi sarcină - de a creşte potenţialul capacităţilor noastre pe front şi de a slăbi tot ceea ce ocupanţii încearcă să folosească pentru a pune presiune asupra soldaţilor noştri sau pentru a limita Ucraina”, a punctat preşedintele.

El a anunţat „veşti bune” din Germania: „Exact ceea ce am convenit cu Olaf Scholz: avem sisteme Patriot suplimentare. Îţi mulţumesc foarte mult, Olaf, pentru acest lucru - este necesar pentru a ne proteja poporul de teroarea rusă. Mulţumesc personal Germaniei şi domnului cancelar pentru punerea în aplicare a acestui acord - acesta va salva cu siguranţă mii de vieţi. Cu siguranţă ne va aduce mai aproape de crearea unui scut aerian deplin pentru Ucraina. Acest lucru va ajuta oamenii, oraşele şi satele”, a spus Zelenski.

Germania şi-a anunţat miercuri decizia de a livra încă două sisteme Patriot către Ucraina, care permit interceptarea rachetelor, scrie News.ro.

„În fiecare zi, în fiecare săptămână, lucrăm pentru a ne asigura că apărătorii noştri ai cerului au mai multe sisteme de apărare aeriană şi rachete pentru ei. Mâine, voi continua această muncă, făcând tot ce pot pentru a oferi mai multă protecţie pentru cer”, a promis Zelenski.

El a spus că întregul teritoriu ucrainean are nevoie de mult mai multe sisteme de apărare aeriană decât are acum, dar pas cu pas, acest „mult mai mult” se transformă în capacităţi concrete.

„De asemenea, pregătim mai multe detalii specifice privind avioanele de luptă moderne pentru soldaţii noştri: nu mă îndoiesc că F-16 vor fi pe cerul nostru”, a adăugat Zelenski.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri