Ziua Armistițiului este celebrată la Londra. Ceremoniile marchează 95 de ani de la finalul Primului Război Mondial

Data publicării:
armistitiu-1

Regina Elisabeta a II-a va depune o coroană de flori la monumentul dedicat soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în timpul primei conflagraţii mondiale.

Marea Britanie a fost una din principalele forțe implicate în Primul Război Mondial, aproape un milion de soldați și civili britanici şi-au pierdut viața în acest război. Ziua Armistiţiului este marcată în fiecare an pe 11 noiembrie, în mai multe ţări ale lumii. În Marea Britanie, ea a fost instituită în 1919 de către regele George al V-lea. Tot în Regatul Unit, Sărbătoarea mai este cunoscută şi ca Ziua Macilor, denumire inspirată de florile de mac răsărite primăvara pe locul celor mai înverşunate bătălii din Primul Război Mondial.

Mâine, în mai multe state europene, la ora 11 şi 11 minute se vor păstra două minute de reculegere în amintirea celor care şi-au pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial. O ceremonie importantă se va desfăşura la Verdun, în Franţa, unde trupele franceze şi cele germane au luptat mai mult de 8 luni. Verdunul a devenit ulterior un simbol al reconcilierii franco-germane.

Aproximativ 20 de milioane de oameni si-au pierdut viaţa în cei patru ani de război între trupele germane şi cele aliate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri