Un adolescent palestinian a fost ucis de poliţie după ce a înjunghiat un bărbat, la Ierusalim

Data actualizării: Data publicării:
MIDEAST JERUSALEM KNIFE ATTACK
Un adolescent palestinian a fost ucis de poliţie după ce a înjunghiat un bărbat la Ierusalim. Foto: Profimedia

Un adolescent palestinian a fost ucis miercuri de către un poliţist israelian după ce a înjunghiat un civil în Ierusalim, a anunţat poliţia israeliană, potrivit AFP.

Atacul, calificat drept atentat terorist de poliţia israeliană, a avut loc în jurul orei locale 21:00 (18:00 GMT) în staţia de tramvai Shivtei Israel, situată la limita dintre părţile vestică şi estică ale Ierusalimului.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a indicat că a acordat asistenţă medicală unui bărbat cu vârsta de aproximativ 25 de ani rănit la spate, care ulterior a fost spitalizat, scrie Agerpres. Rănitul este în stare stabilă şi primeşte îngrijiri, a precizat spitalul Shaare Tsedek într-un comunicat.

Atacatorul, în vârstă de 14 ani şi originar din Beit Hanina, sector majoritar palestinian din Ierusalimul de Est, a fost ucis la locul atacului, a declarat Dean Elsdunne, purtător de cuvânt al poliţiei israeliene. Conform acestuia, un poliţist care se afla în tramvai şi văzuse atacul a coborât din mijlocul de transport şi a tras asupra teroristului.

La locul incidentului numeroşi evrei ultrareligioşi s-au strâns pe fondul desfăşurării masive a forţelor de ordine, potrivit unui fotoreporter al AFP.

Într-un comunicat, mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza, a calificat atacul din staţia Shivtei Israel drept ''operaţiune eroică''.

De la începutul acestui an, violenţele legate de conflictul israeliano-palestinian s-au soldat cu moartea a cel puţin 223 de palestinieni, 31 de israelieni, unui ucrainean şi unui italian, arată un bilanţ realizat de AFP pe baza surselor oficiale. Bilanţul include combatanţi şi civili, de partea palestiniană, şi majoritar civili, de partea israeliană.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri