Un băiat de 13 ani a căzut de la 30 de metri pe un traseu la Marele Canion. A vrut să le facă loc turiștilor pentru fotografii

Data actualizării: Data publicării:
marele canion
Un băiat de 13 ani a căzut de la 30 de metri pe un traseu la Marele Canion. FOTO: Profimedia Images

Un băiat de 13 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut de la 30 de metri în timpul unei excursii la Marele Canion.

Autoritățile au declarat că a fost nevoie de două ore pentru ca echipele de urgență să-l salveze pe Wyatt Kauffman după ce a alunecat pe traseul Bright Angel Point, în timp ce încerca să se dea la o parte ca mai mulți turiști să facă fotografii, scrie BBC.

„Eram sus și m-am dat la o parte pentru ca alți oameni să poată face o fotografie. M-am ghemuit și mă țineam de o piatră. Nu m-am prins bine. Mi-am pierdut echilibrul și am căzut”, a povestit Wyatt pentru postul de televiziune KPNX din Phoenix.

Echipele de salvare au coborât pe stâncă pentru a-l salva pe băiatul pe care l-au ridicat din canion într-un coș.

Băiatul a fost transportat cu elicopterul la un spital din Las Vegas. Medicii au constatat că avea rupte nouă vertebre și o mână, în timp ce splina și un plămân au fost afectate.

„Îmi amintesc că m-am trezit la un moment dat și eram într-o ambulanță apoi am fost urcat în elicopter și am ajuns aici”, a povestit el.

„Suntem extrem de recunoscători pentru efortul tuturor”, a spus tatăl lui Wyatt, Brian Kauffman, care era acasă în Dakota de Nord la momentul accidentului. „Suntem pur și simplu norocoși că ne aducem copilul acasă într-o mașină pe scaunul din față și nu într-o cutie”, a adăugat el.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri