Un bărbat a găsit 5.000 de dolari într-o parcare și a decis să-i păstreze. După 3 luni și-a dat seama că a luat o decizie greșită

Data actualizării: Data publicării:
teanc de dolari rasfirat
Teanc de dolari. Foto: GettyImages

Un bărbat din Connecticut, SUA, spune că a găsit în parcarea unei bănci o pungă care conținea aproape 5.000 de dolari în numerar și a păstrat-o. Dar după 3 luni și-a dat seama că a luat o decizie greșită: acum se confruntă cu acuzația de furt, relatează Business Insider.

Robert Withington, în vârstă de 57 de ani, a spus că a găsit banii lângă o bancă din Trumbull, Connecticut, pe 30 mai, potrivit Departamentului de Poliție Trumbull.

„Am ieșit în parcare, am văzut ceva pe pământ și nu era nimeni în jur, așa că am ridicat punga. Nu e ca și cum aș fi furat ceva”, spune el.

Withington a spus că a fost o decizie spontană și că nu a plănuit nimic dinainte. Simțea că „a câștigat la loterie”.

Potrivit polițiștilor,, Withington „a păstrat punga, crezând că nu are nicio obligație să o returneze proprietarului său de drept”.

Withington a crezut că nu va păți nimic, dar detectivii de la poliția Trumbull investigau dispariția banilor.

Ancheta a fost declanșată după ce un angajat al Direcției de Taxe din oraș și-a dat seama că nu găsește o pungă cu bani pe care voia să-i depoziteze la bancă.

Punga era marcată în mod clar cu sigla băncii și conținea documente care arătau că proprietarul este municipalitatea din Trumbull.

Withington a spus pentru Connecticut Post că nu știe cui îi aparțineau banii și că nu a fost curios să vadă ce mai e în pungă, în afară de bancnote.

Detectivii au luat mai multe interviuri, au obținut mandate de percheziție și au urmărit filmările de pe camerele supraveghere timp de luni de zile.
Ancheta lor a dezvăluit că geanta a fost scăpată din greșeală în parcare și apoi a fost ridicată de Withington.

Withington a fost audiat ulterior de detectivi, timp în care și-a recunoscut prezența la bancă pe 30 mai și decizia de a lua geanta, potrivit poliției. El a fost acuzat pe 25 august de furt și a fost eliberat, dar trebuie să se prezinte în instanță pe 5 septembrie 2023.

Acuzația împotriva lui se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare și amenzi de până la 5.000 de dolari, exact suma găsită.

„Am găsit niște bani care acum o să mă coste bani”, spune bărbatul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri