Un bărbat a pierdut un stick USB cu datele locuitorilor unui oraș întreg, după o noapte de beție

Data publicării:
barbat beat cu capul pe masa si o sticla de bere langa
Un bărbat a pierdut un stick USB cu datele locuitorilor unui oraș întreg, după o noapte de beție. Foto: Profimedia

Un angajat din orașul Amagasaki din Japonia a pierdut un stick USB care conținea datele personale ale fiecărui locuitor al orașului. S-a întâmplat după ce bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a mers să bea un pahar după muncă, potrivit CNN.

Postul public de radio NHK a relatat că angajatul, un bărbat în vârstă de 40 de ani, a adormit pe stradă după ce a băut alcool la un restaurant. Când s-a trezit, geanta în care avea stickul USB dispăruse.

Bărbatul lucrează pentru o companie care oferă beneficii familiilor scutite de taxe, se arată în comunicatul municipalității. El a mers marți la centrul de informare al primăriei și a transferat datele locuitorilor pe stickul USB. Este vorba despre nume, datele de naștere și adresele a 465.177 de persoane - întreaga populație a orașului, potrivit comunicatului.

Stickul conținea, de asemenea, informații sensibile, inclusiv detalii fiscale, nume și numere de cont bancar și informații despre familiile care primesc ajutor social, cum ar fi indemnizațiile pentru îngrijirea copiilor.

Miercuri, angajatul a căutat stickul, dar nu l-a găsit, așa că a depus la poliție un raport privind obiectul pierdut. În aceeași zi, compania a anunțat autoritățile locale.

Unitatea flash este criptată și nicio scurgere de date nu a fost confirmată încă, au precizat autoritățile în comunicat.

Potrivit autorităților, bărbatul a fost autorizat să acceseze datele, dar nu și să le transfere pe un dispozitiv electronic separat. Mai mult, el este criticat pentru că nu a șters datele de pe stick și că nu a ales o metodă de transport mai sigură.

Municipalitatea a cerut scuze locuitorilor și a anunțat că familiile eligibile își vor primi ajutoarele sociale.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri