Un bărbat a stat 30 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, deși dovezile care îl exonerau se aflau în dosar

Data actualizării: Data publicării:
mainile unui detinut printre gratiile celulei din inchisoare
Bărbat arestat. Foto: GettyImages

Un bărbat din Philadelphia condamnat pe nedrept pentru crimă a fost eliberat după ce a petrecut mai mult de 30 de ani în închisoare, relatează CNN.

„Sunt extrem de vesel, de fericit că, în sfârșit, după 30 de ani, după ce am încercat în mod constant să mă fac auzit, a venit în cele din urmă această zi”, a spus Curtis Crosland, în vârstă de 60 de ani.

El s-a întors acasă la cei cinci copii, logodnică și 32 de nepoți.

„Este un sentiment extraordinar să fii în continuare tată, să fii dorit și dorit și să fii primit cu brațele deschise. Asta a fost cea mai bună parte a exonerării, să vin acasă la o familie iubitoare care mă vrea și are nevoie de mine”, a spus Crosland.

Condamnarea lui Crosland - bazată pe declarațiile a doi martori care și-au schimbat afirmațiile inițiale, - a fost anulată în iunie.

Exonerarea sa a venit după luni întregi de muncă făcute de Philadelphia Conviction Integrity Unit (CIU), o secție înființată în 2018 de biroul procurorului din Philadelphia, Larry Krasner. Secția a fost înființată pentru a investiga acuzațiile de condamnare pe nedrept. Crosland este a 22-a persoană exonerată prin munca acestei secții.

Crosland a fost găsit vinovat în 1991 de crimă, tâlhărie și posesia unui instrument criminal, în cazul uciderii unui proprietar de magazin din Philadelphia, în 1984.

Documentele care ar fi putut duce la achitarea sau exonerarea lui se aflau în dosarul întocmit de polițiștii și procurorii din Philadelphia. Documentele conțineau informații îngrijorătoare cu privire la credibilitatea a doi martori cheie, precum și dosare ale poliției care indicau un alt suspect.

Dar aceste informații au fost ascunse și nu au existat alte dovezi care să-l fi legat Crosland de crimă, a arătat CIU într-un comunicat de presă.

Il Man „Tony” Heo, proprietarul unui magazin alimentar din Philadelphia, a fost împușcat mortal de un bărbat mascat în 1984. Crima a rămas nerezolvată timp de câțiva ani, iar Crosland a devenit suspect abia în 1987, potrivit avocatului său, Claudia Flores.

Crosland lucra ca asistent al unui kinetoterapeut și în 1987 se pregătea să pentru facultate, în speranța de a deveni el însuși kinetoterapeut.

„Am bătut la ușă (la poliție), îmi amintesc că le-am spus soției și fiului meu: „mă întorc”, pentru că nu am făcut nimic. Dar nu m-am mai întors. A fost ca o răpire”, a povestit Crosland.

Cei doi martori pe care s-a bazat condamnarea lui Crosland și-au schimbat apoi declarațiile.

Unul  dintre ei, Delores Tilghman, a declarat poliției în 1988 că a auzit o conversație în care Crosland și alții „vorbeau despre crimă”. Ulterior, ea a retras această declarație.

Un al doilea martor, Rodney Everett, le-a spus polițiștilor că Crosland i-a mărturisit că a comis crima. Everett era el însuși în închisoare la acea vreme. Mai târziu, el a mărturisit că a mințit când l-a implicat pe Crosland. Documentele care includeau declarațiile lui Everett au fost găsite în dosarele poliției și ale procurorilor de către CIU.

Flores a spus că este un lucru obișnuit ca oameni să aflați în închisoare ofere informații autorităților pentru a obține clemență în propriile lor cazuri. Everett i-a spus lui Flores că s-a simțit constrâns de poliție să depună mărturie, a spus avocata.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Salarii mai mici de la 1 iulie 2024 pentru acești români. Decizia lovește în mulți angajați
Digi FM
Mihaela Tatu, adevărul despre motivul pentru care a divorțat de soț, după 16 ani de căsnicie: „Nu mi-a părut...
Pro FM
Lidia Buble, ipostaze senzuale printre așternuturi și într-un costum de baie roșu, într-un hotel de 2500 de...
Film Now
Cum arată copiii lui Jason Momoa. Fiul lui de 15 ani are cel mai ciudat nume de la Hollywood
Adevarul
Cum se explică violențele recente ale extremiștilor ruși în Daghestan. Mesajul ISIS după atacurile în care au...
Newsweek
Cum a găsit Maria Ploae calea spre credință? Cine a fost actorul care a inspirat-o?
Digi FM
Cum a fost umilit un copil la serbarea de la grădiniță. Mama acestuia, mesaj sfâșietor: „M-a durut, am rămas...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Tatăl Angelinei Jolie, declarații rare despre fiica sa și nepoata lui, Vivienne. Jon Voight și actrița nu mai...
UTV
Bianca Censori a intors toate privirile la Paris Fashion Week. Sotia lui Kanye West nu a renuntat la tinutele...