Un bărbat căutat de poliție în SUA, care și-a falsificat propria moarte, a fost prins într-un spital din Scoția

Data publicării:
politist scotian cu vesta reflectorizanta si chipiu vazut din spate
Polițist din Scoția. Foto: Profimedia

Un bărbat din SUA care și-a falsificat propria moarte pentru că era căutat de poliție riscă extrădarea după ce a fost prins într-un spital din Glasgow, unde era internat cu COVID-19, relatează BBC.

Nicholas Rossi, în vârstă de 34 de ani, era căutat de Interpol și este acuzat de viol în Utah, Statele Unite.

Bărbatul a fost internat la Spitalul Universitar Queen Elizabeth, în decembrie, cu COVID-19, sub o altă identitate - Arthur Knight.

Poliția din Scoția a declarat că a fost reținut în baza unui mandat internațional de arestare.

Autoritățile din SUA au confirmat că Rossi era cunoscut și sub numele de Nicholas Alahverdian în statul Rhode Island, unde era implicat în politica locală și era un critic al sistemului de protecție a copilului din acest stat.

Rossi a declarat presei americane în decembrie 2019 că are limfom non-Hodgkin în stadiu avansat și mai are câteva săptămâni de trăit. Mai multe publicații au relatat apoi că a murit în februarie 2020.

Un memorial postat online spunea despre Rossi că a fost un „războinic care a luptat în prima linie timp de două decenii” pentru drepturile copiilor și că cenușa lui a fost împrăștiată în mare.

Se crede că Rossi a fost găsit la unitatea de terapie intensivă de la QEUH din Glasgow, unde era pe ventilator. Personalul medical nu știa că bărbatul se află pe lista roșie a Interpolului.

El a fost arestat la spital de poliția din Scoția pe 13 decembrie, în numele colegilor din Utah.

Bărbatul, care a folosit mai multe identități, era căutat pentru viol. FBI avea, de asemenea, un mandat de arestare pe numele lui, sub acuzația de fraudare a tatălui său adoptiv, căruia i-a provocat datorii de peste 200.000 de dolari.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri