Un bărbat din China a fost ucis de un vânător care spune că l-a confundat cu un iepure de câmp

Data publicării:
iepure de camp in iarba
Un chinez a murit după ce a fost împuşcat de un vânător care se pare că l-a confundat cu un iepure de câmp. Foto: Profimedia

Un chinez a murit după ce a fost împuşcat de un vânător care se pare că l-a confundat cu un iepure de câmp, a informat poliţia locală, citată de BBC.

Patru bărbaţi au fost arestaţi pentru moartea lui Wang Moujin, care s-a înecat într-un şanţ după ce a fost împuşcat în cap cu un pistol cu aer comprimat.

Incidentul a avut loc vinerea trecută seara, când cei patru au plecat la vânătoare în oraşul Shaxi, din provincia Jiangxi.

Incidentele în care sunt implicate arme de foc sunt rare în China.

Poliţia din districtul Xinzhou a declarat că unul dintre bărbaţi a deschis focul după ce a văzut mişcare în iarba de lângă şanţ, unde Wang ar fi pescuit.

Autorităţile au fost apoi chemate la faţa locului şi i-au arestat pe cei patru bărbaţi, dintre care unii ar avea în jur de 30 de ani. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare.

O autopsie a stabilit că Wang a murit prin înec.

China are unele dintre cele mai stricte legi privind armele de foc din lume, care se pot aplica chiar şi replicilor sau armelor de jucărie.

Incidentul a fost discutat pe larg pe reţelele de socializare chinezeşti.

„Cum este posibil ca oamenii din această ţară să aibă arme?”, s-a indignat un comentator pe Weibo.

„Am crezut că este o ştire din SUA”, a replicat un altul.

Deşi se eliberează permise de vânătoare, deţinerea de arme de foc în China este în mare parte limitată la armată, forţele de ordine şi personalul de securitate.

Poliţia din Xinzhou a precizat într-o declaraţie că intenţionează să ia măsuri drastice împotriva infracţiunilor care implică arme şi explozibili. China se află în prezent în mijlocul unei campanii la nivel naţional împotriva unor astfel de infracţiuni.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri