Un bărbat care a ignorat carantina la domiciliu a primit o amendă de 1 milion de dolari taiwanezi

Data actualizării: Data publicării:
Orașul Taipei
Foto: GettyImages

Un bărbat din Taiwan a primit cea mai mare amendă dată de autoritățile statului insular pentru încălcarea carantinei, după ce a sosit din China și a ignorat complet perioda de izolare obligatorie de 14 zile, informează CNN.

Bărbatul din orașul Taichung sosise din China continentală pe 21 ianuarie și trebuia să petreacă 14 zile în carantină la domiciliu. Potrivit TTV News, acesta și-a părăsit apartamentul de cel puțin 7 ori în doar trei zile, mergând la cumpărături sau ducându-și mașina la mecanic. Ulterior, bărbatul a fost implicat într-o altercație cu un vecin care i-a reproșat faptul că nu respectă perioada de carantină.

Primarul din Taichung, Lu Shiow-yen, a spus că faptele bărbatului reprezintă o încălcare gravă a legii și trebuie pedepsite corespunzător.

Pe lângă amenda de 1 milion de dolari taiwanezi (35.000 de dolari americani), bărbatul va trebui să plătească 107 dolari SUA pentru fiecare zi de carantină. Guvernul compensează 35 de dolari pe zi din costul carantinei, însă în aceast caz suma nu va mai fi acordată.

Taiwan a acționat exemplar în privința pandemiei de coronavirus: și-a închis granițele devreme, a introdus testarea în masă și a efectuat anchete pentru a depista persoanele care au luat contact cu cei bolnavi.

Datorită regulilor stricte, statul insular cu 23 de milioane de locuitori a înregistrat doar 889 de cazuri și șapte morți, potrivit Universității Johns Hopkins.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri