Un britanic și-a ucis partenera, apoi a reușit să-i convingă familia, timp de 3 ani, că femeia e în viață

Data publicării:
banda de poltitie scena crimei intr-o zona impadurita
Foto: Profimedia

Un bărbat din Marea Britanie a recunoscut că și-a ucis partenera și i-a îngropat cadavrul în grădină, după care a trimis mesaje membrilor familiei acesteia, de pe telefonul ei, pentru a-i convinge că trăiește, relatează The Independent.

După 3 ani, familia îngrijorată a Dianei Douglas, fostă asistentă medicală, a sunat la poliție în octombrie 2021 pentru a o da dispărută. Femeia nu mai fusese văzută de la sfârșitul anului 2018, când avea 55 sau 56 de ani.
Partenerul lui Douglas, Stuart Williamson, a fost arestat în noiembrie 2021, fiind suspectat de uciderea ei. Bărbatul s-a sinucis la scurt timp, în închisoare.

Rezultatele anchhetei în acest caz au fost prezentate săptămâna aceasta la o instanță din Marea Britanie.

Williamson a spus la poliție că în decembrie 2018, în timp ce stătea în grădină, „probabil că a luat un buștean și a lovit-o cu el”, dar a susținut că nu își amintește că a făcut acest lucru, ci doar consecințele acțiunilor sale.

„El a descris cum probabil a lovit-o în mod repetat, pe baza rănilor din craniul ei și a cantității mari de sânge”, a spus medicul legist principal din Norfolk, Jacqueline Lake.

Williamson a spus că a acoperit capul femeii cu două pungi de plastic, i-a pus corpul într-o roabă și l-a ascuns în garaj, înainte de a o îngropa în grădină.

Casa în care locuiau cei doi în Barford Road, Colton, un sat la vest de Norwich, era „izolată” și înconjurată de copaci.

Cei doi s-au cunoscut în jurul anului 1986, au început o relație, apoi s-au mutat împreună și și-au deschis un cont comun în jurul anului 2003.

Douglas a fost diagnosticată cu boala Huntington, o boală progresivă care afectează mersul, vorbirea și înghițirea, în 2007. Relația lor s-a rupt în jurul anului 2011, iar în anul următor, Douglas a primit o pensie de boală.

Cei doi s-au mutat din nou împreună, dar în 2017, un nepot al lui Douglas a contactat serviciile sociale pentru adulți, reclamând că „fostul ei partener îi exploatează problemele de sănătate pentru bani”.

Dar când Douglas a fost contactată, ea nu a vrut să facăă nicio reclamație.

Anchetatorii au descoperit că „sume mari de bani erau transferate în fiecare an de la Diane Douglas către Stuart Williamson, iar banii au fost transferați în continuare și după ce ea ar fi fost ucisă”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri