Un comediant rus spune că a fost obligat să fugă din țară din cauza unei glume despre Putin

Data publicării:
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, face declaratii de presă
Președintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Guliver/Getty Images

Un comediant rus susține că a fost obligat să fugă din țară după ce a glumit pe seama lui Vladimir Putin și a creștinismului în timpul unui spectacol, informează EuroNews.

Aleksandr Dolgopolov, în vârstă de 25 de ani, urmărește desfășurarea situației din afara Rusiei, a spus avocatul său, Leonid Solovyov.

Înainte să părăsească țara, Dolgopolov a fost nevoit să-și anuleze un spectacol pe care urma să-l susțină la barul "Big City" din Moscova, după ce un bărbat necunoscut părea "foarte interesat" de momentul în care comendiantul urma să ajungă, a povestit managerul său.

Dolgopolov a publicat pe Instagram o cerere oficială primită de bar de la Ministerul de Interne din Rusia, în care instituția cerea mai multe informații despre un spectacol susținut anul trecut de comediant, în care acesta descria cum ar răspunde cetățenii dacă Putin le-ar cere să sară în lavă: "Doamne, unde să găsim lavă? Nu avem lavă în grădină, ce să facem, conducătorule înțelept?"

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

O altă glumă cu tentă politică a lui Dolgopolov era: "Populația țării noastre s-a împărțit în două tabere. Cei care îl susțin pe Putin și cei care știu să citească, să scrie și să tragă concluzii logice".

Un site local din Rusia, Baza, a anunțat că au fost depuse plângeri în privința unor glume cu tentă religioasă spuse de Dolgopolov, iar comendiantul este acum "suspectat de insulte la adresa credincioșilor".

Legea care incriminează blasfemia a intrat în vigoare în 2013, fiind introdusă în urma unui protest al grupului feminist Pussy Riot în principala catedrală ortodoxă din Moscova și aspru criticată de organizațiile pentru drepturile omului.

Dacă va fi găsit vinovat, Dolgopolov ar putea fi amendat cu până la 300.000 de ruble (4.000 de euro) și condamnat la muncă în folosul comunității sau până la un an de închisoare.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri