Tragedie în Marea Baltică. Un copil de 7 ani a căzut de pe un feribot. Mama sa a sărit după el, însă au murit amândoi

Data actualizării: Data publicării:
feribot Stena Line
O mamă și fiul ei au murit după ce au căzut de pe un feribot care călătorea din Suedia spre Polonia. FOTO: Profimedia Images

O mamă și fiul ei au murit după ce au căzut de pe un feribot care călătorea din Suedia spre Polonia, au precizat autoritățile, potrivit Sky News.

Mama, cetățean polonez, a sărit peste bord în încercarea disperată de a-și salva copilul de șapte ani, după ce acesta a căzut de pe vas în Marea Baltică, în apele înghețate. Cel mic a căzut de la o înălțime de aproximativ 20 de metri, potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației Maritime Suedeze, Jonas Franzen.

Navele NATO ar fi fost mobilizate în operațiunea de salvare, în cadrul căreia cei doi au fost salvați de un ecliopter. Ei au fost transportați la un spital din Suedia, dar nu au putut fi salvați, au declarat autoritățile.

Autoritățile au deschis o anchetă, au anunțat vineri procurorii suedezi, însă, cu toate acestea, nu a fost încă identificat niciun suspect.

Procurorul Stina Brindmark a declarat: „Ancheta are ca scop clarificarea a ceea ce s-a întâmplat.”

Autoritățile investighează o posibilă defecțiune a feribotului

Moartea mamei și a fiului, care nu au fost încă identificați, a fost confirmată anterior de poliția poloneză.

Un purtător de cuvânt al poliției, Mariusz Ciarka, a declarat: „Din păcate, am primit informații din Suedia că trebuie să transmitem această veste teribilă familiei, deoarece atât băiatul, cât și femeia au murit."

Feribotul Stena Spirit a plecat din Karlskrona, în sudul Suediei, la aproximativ 500 km de capitala Stockholm. Acesta se afla la jumătatea călătoriei spre Gdynia, pe coasta Poloniei, la aproximativ 450 km la nord de Varșovia, când a avut loc incidentul, au declarat oficialii.

Autoritățile investighează, de asemenea, o posibilă defecțiune a feribotului.

„În acest moment nu avem nicio informație dacă acest lucru s-a datorat unei defecțiuni a feribotului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Stena Line, Agnieszka Zembrzycka, pentru canalul polonez de știri TVN 24.

Poliția suedeză a lansat un apel către pasagerii polonezi prin intermediul agenției de știri poloneze de stat PAP, solicitând informații care ar putea explica modul în care s-a produs tragedia.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri