Un cuplu nu poate moșteni 3 milioane de dolari din cauza unor pete de cerneală de pe testament

Data publicării:
testament cu un pix pe el
Un cuplu nu poate moșteni 3 milioane de dolari din cauza unor pete de cerneală de pe testament. Foto: Profimedia

Un judecător din Australia a decis că un bancher de 75 de ani a murit fără a lăsa un testament. Documentul există, de fapt, dar numele beneficiarilor, care ar fi trebuit să moștenească 3 milioane de dolari, au fost acoperite cu cerneală neagră, relatează Business Insider.

Decedatul, Howard Edwin Thomas, un fost bancher, a murit în iulie 2021. El a promis că va lăsa moștenire o proprietate în valoare de aproape 4,5 milioane de dolari australieni, sau 3 milioane de dolari SUA, prietenilor săi vechi Richard și Deborah Nightingale – care erau, de asemenea, administratori ai averii sale și executori testamentari, potrivit datelor din dosarul prezentat în 22 iunie la Curtea Supremă din Victoria din Australia.

Thomas a întocmit testamentul de trei pagini în 2011 și a păstrat documentul original.

La două luni după moartea sa, testamentul lui Thomas a fost găsit „într-o grămadă de hârtii murdare pe masa din bucătărie” în casa lui Melbourne, potrivit dosarului.

Testamentul era originalul pregătit de firma de avocatură a lui Thomas în 2011, dar numele beneficiarilor au fost „în mare parte ascunse de cerneală neagră aplicată manual” în două clauze cheie, potrivit instanței.

„Presupunând că marcajele de pe testament au fost făcute de defunct, sunt convins din starea testamentului că defunctul a intenționat să-l revoce”, a decis judeecătorul Steven Moore.

„Petele șterg efectiv numele executorilor și ale beneficiarilor, lăsând testamentul fără elementele sale esențiale”, a spus el.

Moore a spus că este convins că petele au fost făcute de Thomas.

„Deși abia se poate discerne numele familiei Nightingale sub cerneală, efectul petelor este de natura redactărilor executate manual pe textul dactilografiat al testamentului”, a decis Moore. Nu au existat alte pete sau modificări ale testamentului.

Judecătorul a adăugat că marcajele cu cerneală de pe document arată că Thomas a intenționat să revoce testamentul în întregime și a decis că Thomas a murit fără testament.

Averea lui Thomas va fi acum distribuită conform legii, potrivit publicației australiene AFR.

Thomas nu era căsătorit și nu avea o parteneră, nu avea rude apropiate și nici nu a lăsat instrucțiuni privind alți potențiali beneficiari.

Cazul a apărut când unul dintre cei șase veri supraviețuitori ai lui Thomas, care urmează să moștenească acum averea, a solicitat ca acesta să fie declarat mort fără testament.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri