Un distrugător Aegis al SUA a interceptat și doborât trei rachete și „mai multe drone” care se îndreptau spre Israel

Data actualizării: Data publicării:
tun de pe un distrugător american lansează un obuz
Distrugătorul american USS Carnay are un sistem antirachetă Aegis. În imagine, o tragere cu tunul de la bord în cadrul unui exercițiu, arhivă. Foto: Profimedia Images

O navă de război americană a interceptat și doborât trei rachete și „mai multe drone” în nordul Mării Roșii care se îndreptau spre Israel, a anunțat joi Pentagonul, informează Reuters. Nava în cauză este USS Carney, un distrugător american clasa Arleigh-Burke dotat cu un sistem antirachetă Aegis, similar celui instalat la Deveselu în România.

Conform ABC News, nava americană a doborât „circa 8 drone”.

Respectivele rachete și drone „se îndreptau în direcția unor potențiale ținte din Israel”, a precizat Pentagonul.

„Nu putem spune cu certitudine ce anume ținteau aceste rachete și drone, dar ele au fost lansate din Yemen, în direcția nord, de-a lungul Mării Roșii, probabil spre ținte din Israel”, a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului într-o conferință de presă.

Un oficial al Pentagonului a precizat pentru CNN că rachetele au fost trase de militanții Houthi, sprijiniți de Iran, care se află de mai multă vreme într-un conflict cu forțele proguvernamentale din Yemen.

Generalul de brigadă Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a confirmat joi seara că nava USS Carney a doborât trei rachete lansate de pe uscat de către rebelii Houthi din Yemen.

„Această acțiune a fost o demonstrație a arhitecturii integrate de apărare antiaeriană și antirachetă pe care am construit-o în Orientul Mijlociu și o dovadă că suntem pregătiți să o folosim ori de câte ori e necesar pentru a ne proteja partenerii și interesele din această regiune importantă”, a spus Ryder.

Nava USS Carney a trecut prin Canalul Suez în Marea Roșie miercuri. Conform marinei americane, nava „ajută la menținerea securității maritime și la stabilitatea în Orientul Mijlociu”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri