Un e-mail controversat provoacă noi temeri pentru Peng Shuai, vedeta tenisului care îl acuzase de abuz pe un fost vicepremier al Chinei

Data publicării:
peng shuai in timpul unui meci de tenis
Peng Shuai fostă campioană la dublu la Wimbledon și la Roland Garros, l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a făcut presiuni asupra ei să facă sex,. Foto: Profimedia

Șeful WTA a pus la îndoială un e-mail publicat de presa de stat chineză și atribuit jucătoarei de tenis Peng Shuai, despre care nu se mai știe nimic de două săptămâni, de când a lansat acuzații de agresiune sexuală împotriva unui fost vicepremier al țării. Mai multe vedete ale tenisului și-au exprimat înghijorarea pentru sportiva chineză, relatează BBC.

În e-mail, Peng spune că acuzațiile pe care le-a lansat „nu sunt adevărate”. Dar Steve Simon, președintele WTA, a spus că mesajul „nu face decât să crească” îngrijorările sale cu privire la siguranța lui Peng.

„Îmi este greu să cred că Peng Shuai a scris de fapt e-mailul pe care l-am primit și care îi e atribuit”, a spus el într-un comunicat.

„Tocmai m-am odihnit acasă și totul este în regulă”, se arată în mesajul sportivei, publicat de televiziunea de stat CGTN. BBC nu a putut verifica autenticitatea e-mailului, dar aceasta a fost pusă la îndoială și pe rețelele sociale. Mai mulți utilizatori de Twitter se întreabă cine a făcut captura de ecran după e-mail și de ce în imagini se vede și un cursor de tastare.

În urmă cu două săptămâni, Peng Shuai l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a făcut presiuni asupra ei să facă sex. Mesajul postat pe rețeaua socială Weibo a fost șters imediat, iar cenzura chineză s-a grăbit să elimine orice referire la acest subiect.

În postarea concepută ca o scrisoare deschisă către Zhang, Peng susținea că au avut o relație intermitentă care a durat cel puțin 10 ani.

„De ce a trebuit să te întorci la mine, să mă duci la tine acasă și să mă forțezi să fac sex cu tine? Da, nu aveam nicio dovadă și pur și simplu era imposibil să adun dovezi", a scris ea.

„Nu am cuvinte să spun cât de dezgustată am fost și de câte ori m-am întrebat dacă mai sunt om. Mă simt ca un cadavru care merge”, a continuat Peng.

De la postarea acestui mesaj nu s-a mai auzit nimic despre fosta campioană la dublu, până la acest e-mail care a trezit suspiciuni.

Steve Simon a spus „WTA și restul lumii au nevoie de dovezi independente și verificabile că Peng este în siguranță”, a spus el.

El a reiterat, de asemenea, că acuzația ei de agresiune sexuală trebuie investigată „cu deplină transparență și fără cenzură”.

„Vocile femeilor trebuie auzite și respectate, nu cenzurate”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri