Un feribot din Istanbul este transformat în „locuință plutitoare” pentru 1.200 de sinistrați din Turcia

Data actualizării: Data publicării:
Un feribot din Istanbul este transformat în locuință plutitoare pentru sinistrați din Turcia
Un feribot din Istanbul este transformat în locuință plutitoare pentru sinistrații din Turcia. Foto: Profimedia Images

Autoritățile din Instanbul au decis să tranforme unul dintre cele două feriboturi din portul Yenikapi în locuință plutitoare pentru sinistrații din Turcia. Peste 1.000 de persoane care au rămas fără case în urma cutremurelor devastatoare din această săptămână urmează să fie preluate din provincia Hatay, relatează CNN

În total, 1.200 de persoane se vor putea adăposti pe feribot, care este utilat cu suficiente dușuri și bucătării. De asemenea, autoritățile aduc profesori pentru copii, precizează sursa citată. „Este o soluție foarte necesară, chiar dacă imperfectă, la criza iminentă a locuințelor, cu mii de clădiri distruse, probabil mult mai nelocuibile. Oamenii vor putea dormi”, a declarat Sinem Dedetaş, directorul general al liniilor de feribot din Istanbul, care deține barca.

„Vor putea să se spele și să folosească toalete, să mănânce confortabil. Vom avea zone de socializare și reabilitare”, a mai spus aceasta. „Acesta este un proces foarte dificil”, a adăugat ea, „mai ales pentru copii în ceea ce privește revenirea la ceva mai normal”. „Pentru o familie fără adăpost, această barcă va fi de fapt un fel de casă”.

Cu plecarea stabilită pentru sâmbătă dimineața, timpul a fost esențial, iar muncitorii orașului și voluntarii au început metamorfoza navei cu 24 de ore mai devreme. Astfel, până vineri, la miezul nopții, câteva zeci de paturi au fost asamblate, pregătite pentru echipajul suplimentar, iar 14 paturi de spital au fost pregătite pentru evacuații răniți, pe care barca îi va ridica în portul Iskenderun, în provincia Hatay, lovită de cutremur din Turcia. În timp ce președintele Turciei a promis că va oferi camere de hotel pentru rezidenții fără adăpost, acest proiect a fost produsul propriei inițiative a Istanbulului.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri