Un fondator al OceanGate, despre echipajul de la bordul submarinului: „Pot supraviețui dacă rămân calmi. Oxigenul ar dura mai mult”

Data actualizării: Data publicării:
submarinul titan
Submersibilul Titan a suferit o implozie catastrofală. Foto: Profimedia Images

Un fondator al companiei OceanGate a declarat joi că dacă echipajul de la bordul submarinului dispărut în Atlantic își păstrează calmul ar putea să supraviețuiască. El a adăugat că astfel cantitatea de oxigen ar dura mai mult decât era prevăzut, transmite Insider.

Guillermo Sohnlein a fondat OceanGate împreună cu Rush în 2009 pentru a oferi servicii private de explorare a oceanelor pe submersibile cu echipaj uman. El rămâne un acționar minoritar, dar nu mai este implicat în companie. Rush, în vârstă de 61 de ani, care este directorul executiv al OceanGate, este pilotul submarinului.

Sohnlein a spus că a vorbit ultima dată cu Rush cu câteva săptămâni înainte de expediție.

El a spus că turiștii ar putea face ca oxigenul să dureze mai mult timp dacă își păstrează calmul.

„Astăzi va fi o zi critică în această misiune de căutare și salvare, deoarece rezervele de susținere a vieții submarinului încep să se epuizeze. Sunt convins că Stockton și restul echipajului și-au dat seama cu câteva zile în urmă că cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru a-și asigura salvarea este să extindă limitele acelor provizii, relaxându-se cât mai mult posibil. Cred cu tărie că fereastra de timp disponibilă pentru salvarea lor este mai lungă decât cred majoritatea oamenilor. Continui să am  speranțe pentru prietenul meu și pentru restul echipajului”, a spus Sohnlein în declarația sa pentru Insider.

Șansele ca submarinul să fie găsit cu echipajul încă în viață sunt minime. Salvatorii nu au dat încă niciun indiciu că ar ști unde se află acesta.

Titanul făcea parte dintr-o expediție care urma să ducă patru turiști și pe Rush, în calitate de pilot, la epava Titanicului, lansată duminică dimineața. A dispărut după o oră și patruzeci și cinci de minute de la scufundare, după ce a pierdut comunicațiile cu nava-mamă Polar Prince, a anunțat luni după-amiază Paza de Coastă americană.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri