Un fugar nord-coreean împușcat în timp ce încerca să treacă în China a fost testat pozitiv de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
militari coreea de nord
Foto: Guliver/GettyImages

Un fugar nord-coreean împușcat de un grănicer chinez în timp ce încerca să treacă râul Tumen a fost depistat pozitiv cu COVID-19, informează postul de televiziune australian 9 News, care citează Daily NK.

Potrivit unei surse Daily NK din China, bărbatul a vrut să treacă granița fraudulos în data de 20 aprilie, când a fost împușcat și rănit. După ce a fost transportat la spitalul din Longjing a fost testat și diagnosticat cu COVID-19. Fugarul nord-coreean este acum în carantină în unitatea medicală.

Coreea de Nord a susținut constant că nu a fost diagnosticat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său, anunțând un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății că a efectuat 740 de teste și că toate au fost negative.

Între timp, țara a interzis accesul cetățenilor străini și a oprit aproape toate activitățile de comerț la granița cu China. Mai mulți cetățeni străini au fost puși în carantină, însă au fost eliberați ulterior.

"Având în vedere că granițele, spațiul aerian, căile maritime și zonele de lângă linia de demarcație au fost închise, se iau măsuri stricte pentru ne asigura că nu există căi de acces pentru epidemiei", a scris luni publicația nord-coreeană Pyongyang Times.

Coreea de Nord a introdus măsuri împotriva epidemiei încă din data de 30 ianuarie. Publicația sud-coreeană Daily NK a scris în martie că 180 de soldați nord-coreeni ar fi murit de pe urma COVID-19. Deoarece Coreea de Nord este una dintre cele mai izolate țări din lume, informațiile despre ce se petrece în interiorul granițelor sale sunt greu de obținut.

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, ar fi în stare gravă după o operație suferită în urmă cu o săptămână, a anunțat un oficial american. O altă sursă, citând un raport al Serviciilor de informații din SUA, a declarat pentru CNN că Statele Unite monitorizează cu atenție starea de sănătate a dictatorului nord coreean. Agenţia Reuters a trecut în revistă posibilii succesori la putere la Phenian.

Coreea de Nord nu a făcut nicio menţiune miercuri asupra stării de sănătate a liderului său Kim Jong-un după informaţiile difuzate de mass-media din SUA că el ar fi grav bolnav.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri