Un grup de neonaziști care plănuia un atac cu bombă la NATO a fost prins de polițiștii italieni

Data publicării:
barbat cu masca si manusi lucreaza la fabricarea unei bombe artizanale langa un laptop
Polițiștii italieni au destructurat un grup de neo-naziști care propaga online mesaje antisemite și rasiste și care plănuia un atac cu bombă împotriva NATO. Foto: Getty Images

Poliţia italiană a destructurat luni un grup care propaga pe reţelele sociale idei antisemite şi rasiste, operaţiunea autorităţilor vizând douăsprezece presupuși neonazişti, relatează AFP.

Grupul derula, de asemenea, "activităţi de planificare, încă în stare incipientă, a unei acţiuni specifice împotriva unei structuri a NATO cu utilizarea unor dispozitive explozibile fabricate în urma instrucţiunilor găsite pe internet şi cu colaborarea anumitor militanţi care ţin de asociaţii străine similare, active în Portugalia", potrivit poliţiei.

Ancheta parchetului de la Roma, demarată la sfârşitul lui 2019, a vizat activităţile grupului "Ordine Ario Romano", care are membri cu vârste cuprinse între 26 şi 62 de ani şi care a publicat pe Facebook şi pe o reţea socială rusă (VK), texte, video-uri şi imagini cu conţinut rasist, antisemit şi negaţionist, a precizat un comunicat al poliţiei.

Ancheta a scos la lumină "o incitare de a comite acţiuni violente împotriva persoanelor de origine evreiască şi a cetăţenilor străini", se mai menţionează în text, transmite Agerpres.

Percheziţii au fost efectuate în întreaga ţară.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri