Un leopard a declanșat un scandal politic în India. O armată de oameni caută animalul cu drone și cu elefanți, de aproape o lună

Data publicării:
leopard
O armată de oameni caută un leopard în India. Foto: Profimedia Images

Un leopard care a scăpat din captivitate și terorizează locuitorii unui oraș din sudul Indiei a reușit să declanșeze un scandal politic în țară. Forțe impresionante au fost mobilizate pentru a prinde animalul, însă de mai bine de 27 de zile nimic nu pare să dea roade, relatează BBC.

O operațiune de prindere a unui leopard care a scăpat din captivitate este în desfășurare în statul Karnataka, din sudul Indiei, încă de la începutul lunii august.

Pe 5 august, animalul a atacat un muncitor din orașul Belgaum din nordul Karnataka. Bărbatul a fost rănit, dar a supraviețuit atacului.

De atunci, leopardul a fost văzut de câteva ori în jurul unui teren de golf din oraș, declanșând panică în rândul locuitorilor.

O armată de oameni, printre care verterinari și vânători, peste 300 de persoane, a fost mobilizată pentru a prinde animalul sălbatic, însă operațiunea a eșuat de fiecare dată. Autoritățile au instalat mai multe camere de supraveghere în jurul terenului de golf pentru a urmări mișcările leopardului și au montat mai multe cuști cu momeli în speranța că în cele din urmă operațiunea de prindere va avea succes.

Un oficial din ministerul pădurilor a precizat pentru BBC că au fost închiriați și doi elefanți pentru a supraveghea zona de la înălțime, o dronă a survolat zona, iar oamenii care au participat la căutăre s-au suit în cuvele unor excavatoare pentru a fi feriți de un eventual atac.

Leopardul a fost reperat de două ori în timpul operațiunii, dar animalul s-a furișat înainte de a putea fi prins.

Problema leopardului care se plimbă nestingherit prin zonele populate din sudul Indiei a provocat și o furtună politică, opoziția cerându-i demisia ministrului pădurilor, Umesh Katti, care a spus că va renunța la portofoliu dacă asta va duce la capturarea leopardului.

Ecologiștii susțin că operațiunea pe scară largă și mediatizarea cazului ar putea fi contraproductive pentru capturarea animalului.

De-a lungul anilor, au existat mai multe cazuri în care leoparzii s-au aventurat în satele și orașele indiene în căutare de pradă, pe măsură ce habitatele lor se micșorează, însă a fost prima dată când un animal carnivor a dat târcoale orașului Belgavi, iar oamenii s-au panicat.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri