Un lider din Donbas îi cere lui Putin să demisioneze după rebeliunea lui Prigojin: „Dacă nu e capabil de putere, să o transfere”

Data publicării:
Igor Strelkov
Igor Strelkov a fost un aprig susținător al lui Putin, până recent. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin trebuie să-și asume responsabilitatea pentru că a început un război mare și serios sau să demisioneze, a declarat, duminică, așa-zisul ministru al apărării din așa-zisă republică populară Donețk, cvasi-statul inventat de regimul de la Kremlin pe teritoriul pe care l-a furat de la Ucraina.

Igor Strelkov Girkin, citat de varianta rusească a The Moscow Times, a făcut afirmațiile, duminică, după rebeliunea militară a Wagner împotriva regimului de la Kremlin. Girkin l-a criticat pe Putin pentru că „nu a fost pregătit să-și asume rolul de comandant suprem și a delegat autoritatea către alți oficiali”.

„Dacă președintele nu acceptă responsabilitatea față de popor pentru că a declanșat un război mare și serios, cum ne putem aștepta ca alți oficiali să fie responsabili de acțiunile lor.

Dacă președintele în funcție nu e pregătit să preia conducerea procesului de militarizare a țării, dacă nu e capabil de puterile unui comandant suprem, atunci pur și simplu trebuie să le transfere, dar doar legal, cuiva care e capabil de o astfel de muncă”, a spus Girkin.

Girkin a mai comentat că rebeliunea Wagner a fost „efectiv o lovitură de stat” pentru că a rezultat într-o reconfigurare serioasă a centrelor de putere din Rusia.

El mai spune că e încrezător că deși nu au fost încă dați afară din funcții, Șoigu și Gherasimov nu se mai bucură de aceeași autoritate pe care o aveau înainte de rebeliune.

Afirmațiile au fost făcute la o conferință din Rusia a „Clubului Patrioților Furioși”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri