Un oraș din Franța va distribui gratuit locuitorilor 200.000 de capete de duș. "Este o măsură necesară și indispensabilă"

Data publicării:
Enjoying a shower. Back view of beautiful young slim shirtless woman taking shower, washing hair in bathroom, hygiene, healthy and beauty, indoor shot.
Din cauza lungilor perioade de secetă au mai fost impuse restricţii privind consumul de apă. FOTO: Freepik

Oraşul francez Dijon pregăteşte distribuirea gratuită către rezidenţi a unui număr de 200.000 de capete de duş care economisesc apă, în cadrul unei strategii de încurajare a conservării acestei resurse vitale, transmite vineri DPA. Potrivit oficialilor locali, măsura este "necesară și indispensabilă" pentru adaptarea la schimbările climatice.

"Aceasta este o măsură necesară şi indispensabilă de adaptare la schimbarea climatică", a declarat vineri un oficial din Dijon pentru cotidianul Les Échos.

Măsura, care se va aplica în cursul primăverii, ar trebui să crească economia de apă cu 30% - 40%, conform autorităţilor.

Din cauza lungilor perioade de secetă au mai fost impuse restricţii privind consumul de apă în capitala regiunii Burgundia din estul Franţei.

Finanţate din fondul de sustenabilitate al oraşului, capetele de duş care economisesc apă vor contribui şi la o reducere a facturile de apă cu până la 30%.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri