Un pacient de 90 de ani, primul deces cauzat de coronavirus, în Belgia

Data publicării:
Medici cu masti de protectie, intr-un spital din Belgia
Medici. Foto: Profimedia Images

Un pacient în vârstă de 90 de ani a murit în Belgia din cauza infectării cu noul coronavirus, primul deces din această ţară asociat cu epidemia de COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile, scrie Agerpres.

"În ciuda calităţii îngrijirilor oferite de echipele medicale, un pacient de 90 de ani a decedat", a declarat Maggie de Block, ministrul federal al Sănătăţii, într-un comunicat comun transmis alături de responsabilul omolog al oraşului Bruxelles.

Cei doi oficiali au prezentat condoleanţe apropiaţilor victimei şi au lăudat eforturile echipelor medicale care s-au ocupat de acest pacient într-o unitate medicală din capitala belgiană.

Potrivit celui mai recent bilanţ, comunicat marţi dimineaţă, în Belgia au fost confirmate 267 de cazuri de infectare.

"Nu există o creştere exponenţială a numărului de cazuri", a mai menţionat ministrul federal al Sănătăţii, subliniind totodată că afecţiunea are o răspândire ''locală'' pe teritoriul belgian şi că ''noi cazuri urmează să fie depistate în zilele ce vor urma''.

Premierul Belgiei, Sophie Wilmes, a anunţat marţi seară noi măsuri pentru gestionarea propagării COVID-19 în această ţară. Şcolile rămân deschise, dar excursiile şcolare sunt sistate. Guvernul recomandă totodată interzicerea evenimentelor în spaţii închise la care participă mai mult de 1.000 de persoane.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri