Un partid conservator din Thailanda vrea să câștige alegerile cu promisiunea de a legaliza jucăriile sexuale

Data actualizării: Data publicării:
oameni la o campanie electorală cu bannere și afișe
Liderul Partidului Democrat din Thailanda în campanie. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Partidul Democrat din Thailanda, formațiune conservatoare, a găsit o strategie neașteptată pentru a câștiga voturi înainte de alegerile naționale de luna viitoare – partidul și-a luat angajamentul de a legaliza jucăriile sexuale, dacă va câștiga puterea, relatează CNN.

Ratchada Thanadirek, șefa executivă a partidului, a anunțat planurile formațiunii de a promova industria jucăriilor sexuale „pentru siguranța utilizatorilor”.

Într-un comunicat publicat pe Facebook, luni, politiciana a argumentat că legalizarea jucăriilor sexuale va ajuta la reducerea numărului de infracțiuni sexuale și că numărul mare de produse aduse în țară ilegal, fără un control adecvat al calității duce la apariția infecțiilor printre cei care le procură.

„Dacă ne uităm la problemă dintr-o perspectivă medicală, medicii chiar recomandă folosirea jucăriilor sexuale în locul cumpărării de servicii sexuale sau în locul înșelării partenerului”, a declarat Thanadirek.

În Thailanda, astfel de obiecte sunt calificate în lege ca „obscene”, iar comercializarea și producerea lor este interzisă de codul penal. Cei care produc, distribuie public sau vând jucării sexuale pot ajunge în închisoare pentru până la trei ani.

Partidul, unul dintre forțele politice conservatoare din Thailanda, ar urma să câștige între 20 și 30 de locuri în parlament, pe baza sondajelor. Pentru a schimba legea, însă, formațiunea va trebui să coopteze sprijin și de la alte partide pentru a obține cele 251 de voturi necesare.

Thanadirek speră că guvernul thailandez va putea și să colecteze mai multe taxe pentru jucăriile sexuale importate și spune că țara, un producător global important de cauciuc, ar putea să devină chiar un „centru de producție global”.

Thailanda este, în mare parte, o societate conservatoare care nu vede cu ochi buni schimbarea valorilor tradiționale, mai ales în zonele rurale. Deseori există, totuși, o diferență semnificativă între ceea ce prevede lege și realitatea efectivă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri