Un român deportat de 6 ori din Marea Britanie s-a încăpățânat să se întoarcă a șaptea oară. A ajuns la închisoare

Data publicării:
BeFunky-collage-2
Românul Nicu Marin. Foto: dailymail

Un imigrant ilegal din România, deportat din Marea Britanie de șase ori în ultimii șapte ani pentru infracțiuni de furt și fraudă, a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce s-a întors din nou în Regatul Unit, scrie Daily Mail.

Nicu Marin, un bărbat în vârstă de 44 de ani cu antecedente penale extinse, a fost în cele din urmă închis după ce noua legislație a britanicilor a dat judecătorilor puteri mai mari în ceea ce privește condamnarea.

Tată a cinci copii, Nicu Marin a primit o pedeapsă de 27 luni de închisoare. Românul a fost arestat la locuința sa din Leeds, al treilea oraș ca mărime din Anglia.

Jurnaliștii de la Daily Mail scriu că românul va fi deportat pentru a șaptea oară după ce va ispăși jumătate din pedeapsa cu închisoarea.

La Tribunalul din Leeds, judecătorul Simon Batiste i-a spus românului că Marea Britanie are destui „infractori” înainte de a-l avertiza să nu se întoarcă în această țară.

Marea Britanie nu are nevoie de criminali ca tine care vin în această țară. Din păcate, avem proprii noștri infractori. Ca atare, trebuie să se impună o sentință de descurajare, în special pentru cineva ca tine care a încălcat în mod regulat și flagrant un ordin de deportare”, a transmis judecătorul.

De asemenea, acesta i-a mai adus la cunoștință românului Nicu Marin că trebuie să înțeleagă că nu are voie în Marea Britanie și nu trebuie să se mai întoarcă în această țară. „Dacă veți face asta, pedepsele vor deveni din ce în ce mai lungi”, a mai precizat judecătorul de caz.

Procurorul de caz Bashir Ahmed a declarat anterior instanței că Nicu Marin are 20 de condamnări pentru 41 de infracțiuni, dintre care multe sunt pentru furt și fraudă. Totodată, procurorul britanic a spus că românul a fost deportat pentru prima dată în octombrie 2015, dar s-a întors în Marea Britanie în 2016, când numele lui a fost semnalat după ce a fost prins furând din magazin.

Nicu Marin a fost din nou deportat în noiembrie 2016, dar două săptămâni mai târziu a revenit în Marea Britanie prin Holyhead (cel mai mare oraș și o comunitate din comitatul Isle of Anglesey, Țara Galilor).

Ulterior, Nicu Marin a fost din nou deportat de încă două ori, în martie 2017 și aprilie 2018. În noiembrie 2019, a fost găsit locuind la o adresă din Chapeltown și a fost condamnat la patru luni de închisoare.

Nicu Marin a solicitat apoi să se căsătorească cu o femeie în Marea Britanie în septembrie anul trecut, înainte de a fi arestat la adresa sa din Beeston (o suburbie din Leeds) în luna noiembrie.

Românul a susținut că s-a întors în Marea Britanie în august 2022 prin Dover (oraș situat în comitatul Kent din Anglia) și a reușit să obțină un loc de muncă.

Procurorul de caz a adăugat: „Din 2015, a depus un efort concertat și a avut succes în a intra în Regatul Unit, intrând prin diferite porturi din Irlanda și Irlanda de Nord”.

Nicu Marin, care a apărut prin intermediul unei legături video de la HMP Doncaster, unde era arestat preventiv, a recunoscut că a încălcat ordinul său de deportare.

Andrew Petterson, avocatul românului Nicu Marin, a spus că actualul său client a recunoscut „că trebuie să existe o pedeapsă”. „Mi-a cerut să-mi cer scuze instanței în numele lui. Îmi spune că singura lui motivație este să-și întrețină cei cinci copii care locuiesc în România cu mama lui în vârstă de 75 de ani”, a mai precizat Andrew Petterson.

Însă judecătorul Simon Batiste a fost sceptic cu privire la aceste argumente, făcând trimitere la sugestia de căsătorie a lui Nicu Marin. Batiste a spus că „nu este clar dacă a fost o încercare legitimă de căsătorie sau o căsătorie simulată care urma să aibă loc”.

Istoricul dumneavoastră privind imigratia este îngrozitor. Știați că nu mai aveați dreptul să intrați în Marea Britanie. De când a fost stabilit acest lucru, ați intrat în Marea Britanie de șase ori. În mod clar ați planificat cu atenție modul în care să veniți din nou în Marea Britanie, știind că nu aveți voie. Procesul trebuie să fi implicat o înșelăciune pentru a reuși să intrați”, a mai precizat judecătorul de caz.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri