Un rus se ascunde de 4 luni în sălbăticie de frică să nu fie trimis la război în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Un rus se ascunde de 4 luni în sălbăticie de frică să nu fie trimis la război în Ucraina
Un rus se ascunde de 4 luni în sălbăticie de frică să nu fie trimis la război în Ucraina. Foto: Twitter

După ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială a rezerviștilor în septembrie anul trecut, mii de ruși au ales să treacă granița în special către Georgia și Kazahstan pentru a nu fi trimiși pe frontul din Ucraina. Mulți dintre ei însă au ales alte variante. Este cazul lui Adam Kalinin, nume care nu este real, care a preferat se ascundă în pădure decât să meargă la război, relatează BBC.

Adam, în vârstă de 30 de ani, este specialist IT și a fost mereu împotriva războiului. Pe lângă o amendă primită, bărbatul a stat două săptămâni în detenție pentru că a lipit pe peretele blocului său un afiș cu „Nu războiului”, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Atunci când Vladimir Putin a anunțat că 300.000 de oameni sunt chemați pentru a schimba soarta războiului pe care îl pierdea, Adam nu a vrut să riște să fie trimis în prima linie pentru a ucide ucraineni. În același timp însă, el nu a vrut să-și părăsească țara, din cauza constrângerilor financiare și a fricii de a abandona ceea ce cunoaște. „Să plec ar fi fost un pas dificil de a părăsi zona mea de confort”, a declarat Kalinin, pentru BBC. „Nici aici nu este tocmai confortabil, dar cu toate acestea, din punct de vedere psihologic, ar fi foarte greu să plec”.

În prezent, Adam locuiește într-un cort în pădure de aproape patru luni. Folosește o antenă legată de un copac pentru acces la internet și panouri solare pentru energie și trăiește cu alimente aduse în mod regulat de soția sa. El a fost nevoit să suporte temperaturi de până la -11 grade Celsius, însă spune că a trăi fără a avea acces la utilități este un preț mic de plătit pentru faptul că nu trebuie să meargă la război.

Dacă autoritățile nu îi pot înmâna personal o citație, el nu poate fi obligat să meargă la război. „Dacă nu pot fizic să mă ia de mâini și să mă conducă la biroul de înrolare, aceasta este o apărare funcțională în proporție de 99% împotriva mobilizării sau a altor hărțuiri”.

În anumite privințe, Adam își continuă viața ca înainte. Lucrează opt ore pe zi în același loc de muncă, deși pe tot parcursul iernii - cu lumina sa limitată - nu are suficientă energie solară pentru a lucra zile întregi și astfel își compensează orele în weekend. Conexiunea sa la internet printr-o antenă cu rază lungă de acțiune legată de un pin este suficient de fiabilă încât comunicarea să nu fie o problemă. Unii dintre colegii săi se află acum în Kazahstan. Ei au plecat din Rusia după ce a început mobilizarea.

Pentru că este un iubitor al naturii și și-a petrecut multe vacanțe cu soția sa în camping în sudul Rusiei, Adam avea deja o bună parte din echipamentul de care avea nevoie pentru a se muta în pădure.

Viața lui Adam în pădure i-a adus notorietate în mediul online, unde 17.000 de oameni îi urmăresc activitatea. El postează videoclipuri și fotografii cu împrejurimile sale, cu rutina lui zilnică și despre nodul în care este organizată tabăra lui.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita