Un schior a murit după ce a căzut dintr-o telegondolă în Munții Alpi în timp ce se filma distrându-se cu un prieten

Data actualizării: Data publicării:
Telegondolă în Munții Alpi din Franța
Poliția a declarat că cei doi erau cel mai probabil beți în momentul în care a avut loc accidentul. Foto: Profimedia Images

Un schior de 29 de ani a căzut dintr-o telegondolă aflată la 40 de metri de sol și a murit înfipt într-un indicator de semnalizare de pe o pârtie de schi din Alpii francezi, scrie Insider.

Victima neidentificată se deplasa cu un teleschi cu cabină în stațiunea turistică Deux Alpes din Grenoble împreună cu un prieten atunci când s-a aruncat prin geamul de plexiglas al telegondolei, potrivit procurorului Eric Vaillant din Grenoble.

Bărbatul a căzut și s-a înfipt într-un indicator de semnalizare de pe pârtie, potrivit procurorului francez, citat de The Independent.

Victima era din localitatea Annonay, Franța, și era acompaniat de un prieten de 23 de ani. Cei doi se filmau în interiorul telefericului, iar poliția are motive să creadă că erau beți în momentul în care a avut loc accidentul.

„Doi bărbați tineri, de 29 și 23 de ani, care erau beți, își făceau de cap prin gondolă, când [persoana] de 29 de ani a trecut prin peretele de plexiglas și a murit căzând de la 40 de metri [înălțime]. Scena a fost filmată de prietenul său cu telefonul”, a declarat Vaillant pentru Insider.

Un purtător de cuvânt al poliției franceze a spus că este posibil ca bărbatul să fi fost „complet beat și să se fi aruncat în geamurile cabinei din amuzament”.

Directorul firmei care administrează telegondolele din stațiunea franceză a spus că teleschiurile sunt în condiție perfectă și au trecut toate testele de siguranță necesare.

Potrivit acestuia, cabinele sunt proiectate pentru a putea ține 20 de persoane și pot „rezista oricărui șoc ce s-ar putea produce” din cauza unei frânări sau mișcări bruște.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri