Un scufundător veteran al Titanicului, care a anulat în ultima clipă prezența pe submarinul dispărut, se alătură misiunii de salvare

Data actualizării: Data publicării:
Epava Titanicului
Epava Titanicului se află pe fundul Oceanului Atlantic din 1912. Foto: Profimedia Images

Un scufundător cunoscut pentru faptul că are experiență în explorarea epavei Titanicului spune că i s-a cerut să ajute la efortul de salvare a persoanelor aflate la bordul submarinului dispărut în Atlantic după ce a anulat în ultima clipă participarea proprie la expediție, relatează BBC.

Într-un mesaj pe pagina Titanic Book Club, scufundătorul David Concannon spune că și el ar fi trebuit să se afle la bordul submarinului pentru o expediție la epava Titanicului, însă că a trebuit să anuleze.

„Așa cum am publicat și săptămâna trecută, trebuia să particip la această expediție, la această scufundare, dar a trebuit să anulez pentru a mă ocupa de o altă situație urgentă cu un client”, a spus el.

„Noaptea trecută, am fost solicitat și mi s-a cerut să ofer ajutor pentru a ne asigura de revenirea în siguranță a tuturor celor ce se aflau la bordul submarinului. Bineînțeles că am acceptat imediat”, a adăugat David Concannon.

El a mai cerut oamenilor să nu îl contacteze în timp ce trebuie să fie atent „la comunicații mult mai importante pentru rezolvarea acestei situații”.

Și un alt scufundător cunoscut pentru munca sa la epava Titanicului, Rory Golden, s-a alăturat operațiunii de salvare. Tot pe pagina Titanic Book Club, Golden a publicat o fotografie la bordul unei bărci în Atlantic.

Scufundătorul cere oamenilor să nu ceară numele celor care se aflau în submarin sau să speculeze cu privire la ce s-a întâmplat.

„Suntem într-o situație, acum, parte a unui efort major de căutare și salvare, condus de mai multe agenții mari. Pentru asta ne concentrăm acum”, a scris Golden pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri