Unul dintre autorii genocidului din Rwanda, când 800.000 de oameni au fost uciși, a fost găsit mort după 20 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Churches Became Sites Of Massacres During Rwandan Genocide
Foto: Chip Somodevilla/Getty Images

Rămășițele lui Augustin Bizimana, unul dintre principalii suspecți în cazul genocidului petrecut în Rwanda în 1994, au fost găsite în Congo-Brazzaville, a anunțat un procutor ONU de crime de război, informează BBC.

Testele ADN au confirmat că rămășițele umane descoperite într-un mormânt îi aparțin lui Bizimana și că acesta ar fi murit în urmă cu 20 de ani.

Augustin Bizimana era Ministrul Apărării din Rwanda în 1994, când 800.000 de oameni au fost uciși în trei luni de zile.

Bizimana a fost pus sub acuzare de ONU în 1998, sub acuzații de genocid, crimă, viol și tortură.

Săptămâna trecută a fost arestat la Paris și Félicien Kabuga, acuzat că este unul dintre oamenii care au finanțat genocidul în care extremiștii Hutu s-au atacat membri comunității minoritare Tutsi.

Serge Brammertz, procuror pentru crime de război la ONU, a spus că Bizimana ar fi fost responsabil pentru uciderea fostului premier Agathe Uwilingiyimana și a 10 soldați belgieni din forțele de menținere a păcii. Totodată, ar fi ucis civili Tutsi în cinci regiuni din Rwanda.

Confirmarea morții lui Bizimana a fost rezultatul unei anchete îndelungate. Au fost investigate rămășițele găsite într-un cimitir din Pointe-Noire (Congo), precum și circumstanțele morții lui Bizimana, în august 2000, la vârsta de 46 de ani. Detalii despre moartea sa nu au fost făcute publice.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri