Unul dintre cei mai înfocați propagandiști din presa de la Moscova cere executarea generalilor care au permis retragerea din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
soldati rusi cu tancuri
Militari ruși în apropierea unei linii de front, în Ucraina. FOTO: Profimedia Images

Unul dintre cei mai mari susținători ai lui Vladimir Putin din presa de stat de la Moscova cere ca generalii care au permis retragerea trupelor din teritoriile din Ucraina să fie executați.

Luni, Volodimir Soloviov i-a atacat dur pe șefii militari ai Kremlinului. El a cerut ca generalii care au permis trupelor să se retragă din Ucraina să fie împușcați.

"Nu există nicio justificare, mulți șefi în uniformă (nu pot să le spun comandanți) merită să fie demiși, iar unii dintre ei ar trebui să fie împușcați și pot chiar să spun câteva nume", a scris el pe contul său de Telegram.

Soloviov este un prezentator de televiziune, scriitor și propagandist care a susținut anterior atacul lui Putin asupra Ucrainei. La scurt timp după declanșarea invaziei Rusiei în februarie, Soloviov a anunțat că a fost inclus pe o listă a persoanelor vizate de sancțiuni internaționale, scrie Business Insider.

De la începutul lunii septembrie până acum, Ucraina și-a luat înapoi 6.000 de kilometri pătrați, din teritoriul cucerit de trupele rusești, susține președintele Volodimir Zelenski, în mesajul său din cursul nopții. Ieri, informațiile erau că 3.000 de kilometri de teritoriu a fost recucerit. Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite susține că Ucraina a câștigat bătălia pentru Harkov. Militarii ucraineni au ajuns până la granița cu Rusia, pentru prima oară de la începutul invaziei.  

Ministerul rus al Apărării a confirmat că forțele sale se retrag din unele zone din regiunea Harkov, a scris BBC.

Rusia este șocată și amuțită de succesul ofensivei ucrainene din regiunea Harkov. Luni întregi de progrese au fost date înapoi în doar câteva zile. Propaganda încearcă să ascundă amploarea eșecului sau să "îndulcească" înfrângerea. Spre furia naționaliștilor, trei zile a durat ca cineva de la Kremlin să reacționeze, iar răspunsul lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a fost cât se poate de previzibil: Rusia își va îndeplini toate obiectivele stabilite pentru așa-numita operațiune militară specială.

La rândul său, Dmitri Medvedev, fostul președinte, a scris pe Telegram că este sigur de victorie și cere Ucrainei să cedeze acum. Dacă Kievul mai luptă, condițiile pe care le va pune Moscova vor și mai dure. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri