Val de dispariții misterioase în lumea luptelor de cocoși din Filipine. Zeci de oameni au fost răpiți și nu se mai știe nimic de ei

Data publicării:
lupta de coosi
Val de dispariții misterioase în lumea luptelor de cocoși din Filipine. Foto: Profimedia

Șase persoane au fost puse sub acuzare pentru răpirea unui grup de persoane legate de lumea luptelor de cocoși din Filipine. Șase oameni ar fi fost răpiți în drum spre o luptă de cocoși care trebuia să aibă loc în capitala țării, Manila, în ianuarie, relatează BBC.

Această răpire face parte dintr-un val de dispariții misterioase care a lovit lumea luptelor de cocoși, foarte populară în industria pariurilor din țară.

Taxele colectate de guvern din luptele de cocoși transmise online au ajutat guvernul să-și crească bugetul după pandemia de Covid.

Dar fostul președinte Rodrigo Duterte a interzis apoi luptele online, permițând în același timp reluarea luptelor tradiționale de cocoși.

Cei șase suspecți neagă acuzațiile.

Pe de altă parte, trei foști polițiști au fost, de asemenea, acuzați că ar fi răpit un pasionat de lupte de cocoși din casa lui în august 2021, potrivit agenției de presă AFP.

Victima fusese acuzată că controlează un site fals de pariuri, relatează AFP.

Noile acuzații de răpire apar în condițiile în care cel puțin 27 de persoane conectate la această industrie profitabilă sunt date dispărute, iar speranța de a-i găsi în viață scade.

Luptele de cocoși din Filipine atrag de obicei mulțimi mari, care pariază sume mari. Luptele durează până la moarte, iar cocoșii au pintenii ascuțiți din metal legați de picioare.

Acest sport este interzis în multe alte țări, dar a devenit tot mai popular în Filipine în ultimii ani.

Fostul președinte Rodrigo Duterte a ezitat să interzică „e-sabong” - versiunea transmisă online a sportului - în urma rapoartelor de dependență și violență, deoarece taxele lunare de aproximativ 640 de milioane de pesos (11,5 milioane de dolari) au contribuit la finanțarea bugetului pe perioada pandemiei.

Totuși, a scos în afara legii luptele de cocoși transmise online cu puțin timp înainte de a-și încheia mandatul, în iunie. În schimb, au fost reluate luptele tradiționale de cocoși.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri