Vicepremierul italian Matteo Salvini contrazice afirmațiile Occidentului despre victoria lui Putin: Rușii au votat şi acceptăm asta

Data actualizării: Data publicării:
Italy, Milan: Matteo Salvini
Vicepremierul italian Matteo Salvini, care conduce partidul de extremă dreapta Liga. Foto: Profimedia Images

Vicepremierul italian Matteo Salvini s-a distanţat luni de răspunsul critic al liderilor occidentali faţă de victoria fără emoţii a preşedintelui rus Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale, considerând că decizia alegătorilor trebuie acceptată, transmite agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Cu 87,28% din voturile exprimate în Rusia, Putin a obţinut încă un mandat de şase ani. Dar SUA şi UE afirmă că acest scrutin nu a fost liber şi nici corect, în condiţiile în care politicieni care i-a fi putut ameninţa liderului rus şansele au fost împiedicaţi să candideze, alţi opozanţi sunt în închisoare, iar presa este controlată.

Totuşi, Matteo Salvini, care conduce partidul de extremă dreapta Liga, afirmă că rezultatul alegerilor trebuie acceptat, întrucât „poporul are întotdeauna dreptate când votează”.

„Ei (ruşii) au votat şi noi acceptăm asta, sperând că 2024 va fi anul păcii”, a mai spus Salvini, adresându-se presei în marja unei conferinţe la Milano, poziţie ce face notă discordantă în guvernul de coaliţie condus de Georgia Meloni.

Întrebat despre aceste declaraţii, ministrul de externe italian Antonio Tajani, lider al partidului de centru-dreapta Forza Italia şi de asemenea vicepremier, a răspuns că „poziţia de politică externă a Italiei este exprimată de ministrul de externe”, iar alegerile din Rusia nu au fost „nici libere, nici corecte”.

Georgia Meloni nu a comentat deocamdată asupra alegerilor din Rusia, dar ea a susţinut clar Ucraina în războiul declanşat de Rusia în februarie 2022.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri