Vicepremierul kosovar Besnik Bislimi a fost expulzat din Serbia

Data publicării:
FcjACHSXkAIvzSz
Vicepremierul kosovar Besnik Bislimi. Foto: Besnik Beslimi/ Twitter

Vicepremierul kosovar Besnik Bislimi a fost expulzat din Serbia joi, în timp ce se îndrepta spre capitala Belgrad, relatează dpa.

Bislimi urma să participe la o conferinţă a think-tank-ului independent Centrul pentru politica de securitate (Centre for Security Policy) din Belgrad, vineri, conform Agerpres.

Unul dintre organizatorii conferinţei a explicat că convoiul lui Bislimi a fost oprit de ofiţeri de poliţie sârbi cu aproximativ o oră înainte de a ajunge la Belgrad şi că i s-a ordonat să se întoarcă în Kosovo.

Oficiali sârbi au declarat că vicepremierul kosovar a fost întors din drum din „motive de securitate".

Bislimi a confirmat incidentul pentru portalul kosovar koha.net.

Relaţiile dintre Serbia şi Kosovo sunt tensionate. Fosta provincie sârbă, locuită în prezent aproape exclusiv de etnici albanezi, şi-a declarat unilateral independenţa în 2008.

Serbia continuă să-şi revendice fosta provincie, recunoscută ca ţară independentă de peste 100 de state.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat joi că Serbia nu va permite persecutarea și uciderea poporului său, în contextul în care tensiunile din Kosovo riscă să se reaprindă odată cu apropierea termenului de la care autoritățile de la Priștina îi vor obliga pe etnicii sârbi să-și schimbe plăcuțele de înmatriculare de la mașini.

Citește și Naționalistul prorus Milorad Dodik a câștigat președinția republicii sârbe din Bosnia

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri