VIDEO Crocodil descoperit la 2.500 de kilometri de habitatul său obişnuit, în Australia

Data publicării:
Un crocodil din Australia, descoperit la 2.500 de kilometri de habitatul său obişnuit
Reptila, o femelă, a fost salvată de către personalul Parcului Australian de Reptile. Foto: Facebook/ Australian Reptile Park

Un crocodil de apă dulce a fost recuperat dintr-o curte din statul australian New South Wales, la aproximativ 2.500 de kilometri depărtare de cel mai apropiat habitat obişnuit al său, informează DPA, citată de Agerpres.

Reptila, o femelă, a fost salvată de către personalul Parcului Australian de Reptile (Australian Reptile Park) dintr-o curte aflată în zona plajei Umina, de pe Coasta Centrală, o regiune aflată la nord de Sydney, a precizat luni parcul într-o postare pe Instagram.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Femela de crocodil de apă dulce are un metru lungime, o vârstă estimată între 8 şi 10 ani şi pare să se afle într-o stare de sănătate foarte bună”, a adăugat acesta.

„Se crede că reptila era ţinută ilegal ca animal de companie, deoarece crocodilii de apă dulce nu sunt nativi regiunii Central Coast”, a subliniat Australian Reptile Park.

Crocodilii de apă dulce, sau „freshies”, aşa cum sunt numiţi în mod obişnuit, sunt endemici în Australia şi trăiesc în râurile şi lacurile din nordul ţării.

Potrivit mass-media locale, crocodilii de apă dulce se găsesc de obicei la circa 2.500 kilometri nord de locul în care a fost descoperit acest exemplar, în zona plajei Umina.

„Este cu adevărat neobişnuit să găseşti un crocodil în această parte a lumii, aşa că suntem foarte suspicioşi”, a declarat pentru Sydney Morning Herald îngrijitorul de crocodili Billy Colett, managerul de operaţiuni al parcului menţionat.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri