VIDEO. Cum arată orașul Soledar, cucerit de ruși după luni de bombardamente

Data publicării:
soledar video
Orașul Soledar în ruine. Foto: Captură video

Un videoclip publicat de Kyiv Post arată dimensiunea dezastrului din orășelul minier Soledar, unde ucrainenii și rușii s-au luptat în ultimele luni. În imaginile apocaliptice, filmate dintr-o mașină, se observă ruinele clădirilor.

Soledar și oraşul învecinat Bahmut au fost scena unor lupte crâncene, descrise de un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski drept cele mai sângeroase de la începutul invaziei ruse. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe 11 ianuarie, grupul militar privat rus Wagner a declarat că a capturat Soledar, iar autoritățile instalate de ruși în regiunea Donețk din estul Ucrainei au declarat săptămâna trecută că dețin controlul orașului minier.

Ucraina nu a spus niciodată public că orașul a fost capturat de forțele ruse. Duminică, statul major al forțelor armate ucraine a declarat că forțele ruse au tras asupra pozițiilor ucrainene din zonă.

Duminică seara, liderul prorus din Donețk, Denis Pușilin, a declarat că a vizitat orașul Soledar. În declarația sa, Pușilin a spus că minele din Soledar au fost avariate și este „greu” de coborât în ​​ele.

Citește și Ce înseamnă tactica „valurilor umane” folosită de ruși în bătălia de la Soledar. „Ştiam că în Rusia viaţa are puţină valoare”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri