VIDEO. Cum arată sistemul de apărare antieriană al Japoniei. PAC-3 trebuie să țină la distanță rachetele Phenianului

Data actualizării: Data publicării:
starsc

La câteva ore după ce racheta lansată de Coreea de Nord a zburat, marți, deasupra Japoniei, peste Hokkaido, forțele aeriene japoneze au desfășurat, ca aparte a unui exercițiu programat anterior, un sistem Patriot de apărare antirachetă la Yokota, în vestul capitalei Tokyo, relatează site-ul american de știri militare Stars and Stripes.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În prezent, forțele aeriene japoneze au poziționat mai multe sisteme de apărare antiaeriană PAC-3 (Patriot Advanced Capability) în baze americane de pe teritoriul Japoniei, pentru a testa capacitatea de răspuns rapid la amenințările balistice ale Phenianului.

Marți dimineață, un convoi de camioane care transporatu componente PAC-3 a ajuns la baza din Yokota, sediul forțelor aeriene americane din Japonia.

Reporterii mai multor publicații și agenții de presă au fost invitați să asiste la prezentarea sistemului de apărare.

General locotenentul Hiroaki Maehara, șeful Comandamentului Apărării Aeronautice din Japonia, a declarat presei că exercițiul militar îi va ajuta pe japonezi să testeze capacitatea de a manevra și folosi bateriile Patriot.

„Nu am prevăzut lansarea Coreei de Nord chiar înainte de... conferința noastră de presă”, a precizat oficialul japonez, adăugând că testul cu rachetă al Phenianului nu a avut vreun impact asupra antrenamentului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri